Σαν σήμερα 29 Ιουλίου – γεννιέται ο Μίκης Θεοδωράκης

378{icon} {views}

 

1014: Η μάχη στο Κλειδί: Ο Βασίλειος Β’ ο Βουλγαροκτόνος και ο στρατηγός του Νικηφόρος Ξιφίας, συντρίβουν τον τσάρο των Βουλγάρων Σαμουήλ και τυφλώνουν έναν προς έναν τους 15.000 αιχμαλώτους τους.

1825: Ελληνική Επανάσταση: εξαιτίας της νηνεμίας, αποτυγχάνει προσπάθεια μοίρας του ελληνικού στόλου υπό τον Κωνσταντίνο Κανάρη να πυρπολήσει τον αιγυπτιακό στόλο μέσα στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.

1836:  Εγκαίνια της Αψίδας του Θριάμβου στο Παρίσι. 

1883: Γεννιέται ο Μπενίτο Μουσολίνι, Ιταλός δικτάτορας.

1890: Γεννιέται ο Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, μέγιστος Ολλανδός ζωγράφος.

1900: Στη Σύρο στο θέατρο «Ορφεύς» δίνεται η πρώτη οργανωμένη κινηματογραφική παράσταση στην Ελλάδα. Το εισιτήριο στοιχίζει μία δραχμή.

1921: Ο Αδόλφος Χίτλερ γίνεται πρόεδρος του Εθνικού Σοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος (ναζιστικό κόμμα).

1925: Γεννιέται στη Χίο ο Μίκης Θεοδωράκης μικρασιατικής και κρητικής καταγωγής. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες.

 

 

1948:  Μετά από μία παύση 12 ετών λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αρχίζουν στο Λονδίνο οι 14οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

1973: Το δημοψήφισμα που οργάνωσε η χούντα καταργεί τη Μοναρχία με ποσοστό 78,4% και κηρύσσει την Προεδρική Δημοκρατία με πρόεδρο τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.  

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

Spartavoice.gr Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας με το χαμηλότερο κόστος το μήνα.
Επικοινωνία

You may also like

Κοινοποίηση:

Ακολουθήστε μας στα social media

Αποκτήστε το ημερολόγιο 2021 με 13 φύλλα Λακωνικού τοπίου , πληροφορίες 6909031174