Σαν σήμερα 3 Αυγούστου – η Κορίνα Τσοπέη  εκλέγεται Μις Υφήλιος στο Μαϊάμι και γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε στα εν λόγω καλλιστεία

346{icon} {views}

 

1492: Ο Χριστόφορος Κολόμβος σαλπάρει για πρώτη φορά με τα τρία καράβια του από το λιμάνι Πάλος ντε λα Φροντέρα της Ισπανίας για τις λεγόμενες «Ινδίες» του.

1844: Διεξάγονται οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα επί  Όθωνα.

1914:  Η Γερμανία κηρύττει τον πόλεμο στην Γαλλία και διασχίζει το ουδέτερο Βέλγιο στα πλαίσια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

1923: Ιδρύεται στην Αθήνα το Νοσοκομείο Προσφύγων Αθηνών. Αργότερα θα μετονομαστεί σε Ιπποκράτειο.

1936: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου ο Αμερικανός σπρίντερ, Τζέσε Όουενς, κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα. Θα ακολουθήσουν άλλα τρία χρυσά για τον μεγάλο Αμερικανό μαύρο αθλητή, τα οποία θα εξοργίσουν τους οπαδούς του Γ΄ Ράιχ.

1940: Ιταλικές δυνάμεις εισβάλουν στη βρετανική Σομαλία στα πλαίσια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. 

1944: Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς – Μπιρκενάου οδηγούνται στον θάλαμο αερίων 4.000 Ρομά.

1958: Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Ναυτίλος επιχειρεί πλου υπό τους πάγους στην Αρκτική. 

1964: Η Κορίνα Τσοπέη  εκλέγεται Μις Υφήλιος στο Μαϊάμι.  Με αυτή τη νίκη της, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε στα εν λόγω καλλιστεία.

 

 

1975: Πεθαίνει ο Ανδρέας Εμπειρικός, Έλληνας ποιητής, πεζογράφος, φωτογράφος, ψυχαναλυτής και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού υπερρεαλισμού.

1977: Πεθαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος. Ήταν αρχιεπίσκοπος της αυτοκέφαλης ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου από το 1950 μέχρι το θάνατό του και ο πρώτος πρόδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 16 Αυγούστου 1960 μέχρι το θάνατό του.

1994: Για πρώτη φορά αεροσκάφος ιορδανικών αερογραμμών πετάει στον εναέριο χώρο του Ισραήλ με πιλότο τον ίδιο τον βασιλιά της Ιορδανίας, Χουσεΐν.

2004: Το βάθρο του Αγάλματος της Ελευθερίας της Νέας Υόρκης ανοίγει τις πύλες του για το κοινό για πρώτη φορά, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

Spartavoice.gr Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας με το χαμηλότερο κόστος το μήνα.
Επικοινωνία

You may also like

Κοινοποίηση: