Σαν σήμερα 4 Οκτωβρίου – ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει με λεπτομέρειες στα μέλη της SS την εξολόθρευση των Εβραίων

373{icon} {views}

1535: Τυπώνεται η πρώτη πλήρης Βίβλος στα αγγλικά.

1883: Ξεκινά το παρθενικό ταξίδι του το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.

1943: Σε ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση Γερμανών τοποτηρητών στο Πόζναν της Πολωνίας, ο Χάινριχ Χίμλερ – από τους γνωστότερους Γερμανούς Εθνικοσοσιαλιστές πολιτικούς και από τους πιο σημαντικούς διαμορφωτές της ναζιστικής πολιτικής καθώς επίσης και ηθικός αυτουργός του ολοκαυτώματος – περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρειες. Στην ομιλία του, ενώπιον μελών της SS, ο Χίμλερ αναφέρεται ανοικτά και αδιαμφισβήτητα στην εξολόθρευση των Εβραίων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Εξηγεί στους παρόντες τι σημαίνει η εικόνα ενός σωρού 500 ή 1000 πτωμάτων: Το μη καταγεγραμμένο μυστικό κατόρθωμα και η δόξα κάθε μέλους της SS θα είναι ότι άντεξε στο θέαμα αυτό, δίχως να χάσει την ευπρέπειά του, και άντλησε δύναμη από αυτή την εμπειρία.
Η μαγνητοφωνημένη ομιλία σώζεται μέχρι σήμερα και αποτέλεσε σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των Γερμανών στη Δίκη της Νυρεμβέργης.

 

1944: Ελευθερώνεται η Πάτρα από τη Γερμανική κατοχή.

1957: Εκτοξεύεται στο διάστημα ο μη επανδρωμένος σοβιετικός δορυφόρος  Σπούτνικ Ι, ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος που στέλνεται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

1970: Πεθαίνει από υπερβολική δόση ηρωίνης η Τζάνις Τζόπλιν, Αμερικανίδα τραγουδίστρια της ροκ.

1974: Ιδρύεται η Νέα Δημοκρατία από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

1999: Πούλμαν που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ συγκρούεται με φορτηγό στα Τέμπη. Το πούλμαν ανατρέπεται και πέφτει σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 φίλαθλοι και άλλοι 27 να τραυματιστούν.

2004: Το πρώτο επανδρωμένο ιδιωτικό σκάφος ταξιδεύει στο διάστημα. Πρόκειται για το SpaceShipOne.

2005:  Ξεκινούν επίσημα οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

You may also like

Κοινοποίηση: