Σαν σήμερα 4 Σεπτεμβρίου – ιδρύεται η Google από φοιτητές του πανεπιστημίου Στάνφορντ

325{icon} {views}

1609: O εξερευνητής Χένρι Χάντσον ανακαλύπτει το νησί του Μανχάταν.

1682: Ο βρετανός αστρονόμος Έντμουντ Χάλεϊ παρατηρεί για πρώτη φορά τον κομήτη, o οποίος θα λάβει αργότερα το όνομά του (Κομήτης του Χάλεϊ). 

1774: Ο Τζέιμς Κουκ κατά τη διάρκεια του δεύτερου ταξιδιού του εντοπίζει τη Νέα Καληδονία.  

1833: Προσλαμβάνεται ο πρώτος εφημεριδοπώλης για τη διακίνηση της πρώτης εφημερίδας της Νέας Υόρκης “New York Sun”. Ο πρώτος εφημεριδοπώλης ήταν ένα δεκάχρονο αγόρι. 

1886: Μετά από μάχες τριάντα χρόνων, ο ηγέτης των ινδιάνων Απάτσι, Τζερόνιμο, παραδίδεται με τους τελευταίους πολεμιστές της φυλής του στον Αμερικανό στρατηγό Νέλσον Μάιλς στην Αριζόνα.

1897: ο Αμερικανός εφευρέτης Τόμας Έντισον λαμβάνει το πιστοποιητικό ευρεσιτεχνίας για το «κινητοσκόπιο» την πρώτη κινηματογραφική κάμερα. Άλλοι εφευρέτες διαφώνησαν με το πιστοποιητικό του Έντισον διότι υποστήριξαν πως κι αυτοί είχαν εφεύρει παρόμοιες μηχανές.  

1978: Ο Γεώργιος Ράλλης είναι ο πρώτος Έλληνας υπουργός (Εξωτερικών) που γίνεται επίσημα δεκτός στη Σοβιετική Ένωση.  

 

 

1998: Ιδρύεται η Google από φοιτητές του πανεπιστημίου Στάνφορντ. Σήμερα η Google είναι ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως στις υπηρεσίες διαδικτύου. Το 2015 ο τζίρος της έφτανε τα 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων και απασχολούσε 57.148 εργαζόμενους. Ιδρυτές ήταν ο Αμερικανός Λάρι Πέιτζ και ο Ρώσος Σεργκέι Μπριν.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

You may also like

Κοινοποίηση: