Σαν σήμερα 6 Οκτωβρίου – ο οπλαρχηγός της Επανάστασης Αθανάσιος Σκουρτανιώτης και 45 παλικάρια πυρπολούνται σε εκκλησία στο Μαυρομάτι Θηβών

490{icon} {views}

 

1582: Εξαιτίας της εφαρμογής του Γρηγοριανού ημερολογίου, αυτή τη μέρα την πήδηξαν στην Ιταλία, στην Πολωνία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία.

1683: Φτάνουν στην Αμερική οι πρώτοι Γερμανοί μετανάστες όπου θα ιδρύσουν την Τζέρμανταουν, έξω από τη Φιλαδέλφεια. Σήμερα στην Αμερική γιορτάζουν την Ημέρα Γερμανίας-Αμερικής.

1825: Ο οπλαρχηγός της Επανάστασης Αθανάσιος Σκουρτανιώτης και 45 παλικάρια του πυρπολούνται σε εκκλησία στο Μαυρομάτι Θηβών, όταν μετά με την παύση της μάχης ήρθαν σημαντικές ενισχύσεις για τους Τούρκους που έφταναν τους 700-800 άντρες. Παρά την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων μόλις τους τέλειωσαν τα πυρομαχικά,οι Τούρκοι σκαρφάλωσαν στην στέγη της εκκλησίας, άνοιξαν τρύπες και έριξαν μέσα πίσσα, ρετσίνι, θειάφι και άλλα εύφλεκτα υλικά και καίγοντας τα προκάλεσαν τον θάνατο όλων των έγκλειστων ηρώων. 

 

1826: Ο Μακρυγιάννης τρέπει σε φυγή τους Τουρκαλβανούς που επιτέθηκαν στην Ακρόπολη.

1889: Ανοίγει τις πύλες του στο Παρίσι το θρυλικό καμπαρέ «Μουλέν Ρουζ».

1927: Κάνει πρεμιέρα η πρώτη ομιλούσα ταινία: Ο τραγουδιστής της τζαζ.

1944: Ο απελευθερωτής Κόκκινος Στρατός, μαζί με τσεχοσλοβακικά στρατεύματα που πολεμούσαν μαζί του, μπαίνουν στην κατεχόμενη από τους ναζί Τσεχοσλοβακία.

1951: Ο Ιωσήφ Στάλιν ανακοινώνει ότι η ΕΣΣΔ διαθέτει ατομική βόμβα.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: