Σαν σήμερα 7 Απριλίου: εκτροχιασμός της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας

529: Εκδίδεται από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιουστινιανό ένα θεμελιώδες νομικό σύγγραμμα, ο Ιουστινιάνειος Κώδικας (Corpus Juris Civilis).

1348: Ιδρύεται στην Πράγα το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, ένα από τα πιο παλιά ανώτατα ιδρύματα της Ευρώπης.

 

1933: Κηρύσσεται το τέλος της περιόδου της Ποτοαπαγόρευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία διήρκεσε 13 χρόνια.

1940:Κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το πρώτο γραμματόσημο που απεικονίζει μαύρο, τον Booker T. Washington.

1953: Η IBM κυκλοφορεί για πρώτη φορά στο εμπόριο ηλεκτρονικό υπολογιστή – τον IBM 701 Electronic Data Processing Machine.

1962:Στο Ealing Club του Λονδίνου ο Mick Jagger και ο Keith Richards γνωρίζονται με τον Brian Jones και δημιουργείται η μεγαλύτερη μπάντα του ροκ, οι Rolling Stones.

1990: Τραγωδία σημειώνεται στη Βόρεια Θάλασσα, όταν το δανέζικο φέρι-μποτ “Σκαντινάβιαν Σταρ” τυλίγεται στις φλόγες, ενώ ταξίδευε από το Oσλο στην Κοπεγχάγη. Από τους 500 επιβαίνοντες, οι 158 χάνουν τη ζωή τους.

1963: Η Γιουγκοσλαβία αυτοανακηρύσσεται σε Σοσιαλιστική δημοκρατία με αρχηγό, δια βίου, τον Josip Broz Tito.

1985: Για πρώτη φορά στην Κίνα εμφανίζεται δυτικό συγκρότημα ποπ μουσικής, μπροστά σε 15 χιλιάδες κόσμο: οι Wham!

1991: Στα Τίρανα, 3.000 Αλβανοί προσέρχονται στην ορθόδοξη εκκλησία για να γιορτάσουν την Ανάσταση, κάτι που είχε να συμβεί από το 1967, όταν απαγορεύθηκε η άσκηση κάθε θρησκευτικής πρακτικής.

1998: Συλλαμβάνεται σε δημόσιες τουαλέτες στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια ο τραγουδιστής George Michael, με την κατηγορία της έκφυλης σεξουαλικής επαφής, από μυστικό αστυνομικό που παρακολουθούσε την περιοχή, ντυμένος γυναίκα.

1999: Η ΑΕΚ σπάει το διεθνές εμπάργκο κατά της βομβαρδιζόμενης από το ΝΑΤΟ Σερβίας και ταξιδεύει στο Βελιγράδι, όπου δίνει φιλικό αγώνα ειρήνης με την Παρτιζάν. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ φορούν φανέλες με ζωγραφισμένους στόχους, σε ένδειξη συμπαράστασης στο σερβικό λαό

 

 

2004:  Τον εκτροχιασμό της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας, τον οποίο αποδίδει στην έλλειψη ελέγχου στις πρωτογενείς δαπάνες και στα μειωμένα έσοδα του προϋπολογισμού του 2003, περιγράφει σε έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων ετών στην ευρωζώνη.

2009:Το Βέρμοντ γίνεται η τέταρτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποιεί τον gay γάμο.

2010:Νέο ιστορικό υψηλό σημειώνει το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, εντείνοντας τις ανησυχίες για το κόστος του κρατικού δανεισμού.

 

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.

Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: