Σαν σήμερα 8 Αυγούστου – πραγματοποιείται η πρώτη ανάβαση στην κορυφή του Λευκού Όρους των Άλπεων

333{icon} {views}

 

1786: Ο αλπινιστής οδηγός Ζακ Μπαλμά και ο γιατρός Μισέλ Πακάρ φτάνουν στην υψηλότερη κορυφή του Λευκού Όρους που ανήκει στις Δυτικές Άλπεις μεταξύ συνόρων Γαλλίας, Ιταλίας και Ελβετία. Σ’ αυτό ανήκει η υψηλότερη κορυφή των Άλπεων (4.808.45 μ.) και ολόκληρης της Ευρώπης.

 

 

1963: 15μελής συμμορία σταματά καθ’ οδόν το ταχυδρομικό τραίνο, που εκτελεί το δρομολόγιο Γλασκόβη – Λονδίνο, και αφαιρεί 2,6 εκατομμύρια λίρες – ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για εκείνη την εποχή. 

1969: Ξεσπά πυρκαγιά στο Άγιο Όρος και απειλεί τις μονές Βατοπεδίου, Ζωγράφου και Εσφιγμένου.  

1974:  Ο Ρίτσαρντ Νίξον ανακοινώνει  σε εθνική τηλεοπτική μετάδοση την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, με ισχύ από το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.

1953: Υπογράφεται η Συμφωνία του Λονδίνου για τα Γερμανικά Εξωτερικά Χρέη μετά από 6 μήνες διαπραγματεύσεων. Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους, μαζί με το σχέδιο Μάρσαλ, βοήθησαν καθοριστικά στην οικονομική «απογείωση» της καθημαγμένης από τον πόλεμο Δυτικής Γερμανίας.

2003: Πεθαίνει ο Αντώνης Σαμαράκης,  Έλληνας πεζογράφος της μεταπολεμικής γενιάς, το έργο του οποίου είναι διεθνούς αναγνώρισης.

2004: Πεθαίνει ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ – Έλληνας ηθοποιός. 

2008: Επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο με συμμετοχή 11.028 αθλητών από 204 χώρες. Η Ελλάδα παίρνει μέρος με 159 αθλητές.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: