Σαν σήμερα 8 Οκτωβρίου – Πέντε Βρετανοί αξιωματικοί ξεκινούν να τρέξουν 250 χιλιόμετρα από την Αθήνα προς τη Σπάρτη

447{icon} {views}

 

1827: Στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, ο τριεθνής στόλος υπό τους ναυάρχους Ερρίκο Δεριγνί, Εδουάρδο Κόδριγκτον και Λογγίνο Χέιδεν κατατροπώνει τον τουρκοαιγυπτιακό του Ιμπραήμ και ανοίγει το δρόμο για την ελληνική ανεξαρτησία.

1838: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εκφωνεί στην Πνύκα την περίφημη ομιλία του «Παραινέσεις προς τη νέα γενιά».

1912: Ελληνικές ναυτικές δυνάμεις κάνουν απόβαση στο Μούδρο της Λήμνου, κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού  Πολέμου όπου θα απελευθερώσουν το νησί την επόμενη μέρα.

1973: Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος σε μία ύστατη προσπάθεια φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος του, διορίζει πρωθυπουργό τον Σπύρο Μαρκεζίνη.  

1980: Ο Μπομπ Μάρλεϊ καταρρέει στη σκηνή. Όταν μεταφέρεται στο νοσοκομείο διαπιστώνεται ότι πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο. Ο άνθρωπος που έκανε γνωστή τη ρέγγε μουσική σ’ όλο τον κόσμο, θα πεθάνει επτά μήνες αργότερα.

1982: Ο σμήναρχος John Foden μαζί με άλλους τέσσερις Βρετανούς αξιωματικούς της RAF (όλοι τους δρομείς) ξεκινούν από την Αθήνα να τρέξουν 250 χιλιόμετρα προς τη Σπάρτη. Ακολουθώντας τα βήματα του Αρχαίου Δρομέα Φειδιππίδη (κατά τις αναφορές του Ηροδότου) θέλουν να διαπιστώσουν αν η απόσταση των 250 χιλιομέτρων (Αθήνα -Σπάρτη) είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί μέσα σε μιάμιση μέρα. Την επόμενη κιόλας μέρα θα έχουν αποδείξει πως ο Ηρόδοτος είχε δίκιο. Ο άνθρωπος είναι ικανός να καλύψει την απόσταση των 250 χιλιομέτρων μέσα σε μία μέρα. Από τότε δημιουργήθηκε το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ  και κάθε Σεπτέμβρη ο πιο δύσκολος αγώνας υπεραποστάσεων του κόσμου είναι γεγονός με ρεκόρ αθλητών από όλο των κόσμο. 

 

 

1987: Τίθεται ο θεμέλιος λίθος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στη Λεωφόρο Συγγρού. 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: