Σαν σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου – αρχίζει να χτίζεται ο Πύργος της Πίζας στην Ιταλία όπου θα ολοκληρωθεί 2 αιώνες μετά

330{icon} {views}

 

1173: Αρχίζει να χτίζεται το καμπαναριό της τοπικής μητρόπολης του Πύργου της Πίζας στην Ιταλία που θα ολοκληρωθεί σε 199 χρόνια και θα μείνει στην ιστορία σαν ο «κεκλιμένος πύργος» της Πίζας γιατί από την αρχή της κατασκευής του παίρνει κλίση.

 

 

1823: Ελληνική Επανάσταση: πέφτει μαχόμενος στο Κεφαλόβρυσο κοντά στο Καρπενήσι, ο Μάρκος Μπότσαρης.

1831: Η πρώτη σιδηροδρομική ατμομηχανή λειτουργεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

1945: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Λίγες μέρες μετά τη Χιροσίμα, η αμερικανική αεροπορία ρίχνει τη δεύτερη ατομική βόμβα τον «Fat Man», στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας.  Οι νεκροί φτάνουν τις 36.000 και οι τραυματίες τις 40.000 ενώ το ωστικό κύμα που δημιουργείται κατέστρεψε εντελώς τα κτίρια της πόλης σε μία ζώνη 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Λίγες μέρες μετά η Ιαπωνία συνθηκολογεί και ο πόλεμος τερματίζεται.

1952: Πραγματοποιείται ο πρώτος από τους τρεις μεγάλους σεισμούς που σχεδόν θα ισοπεδώσουν Κεφαλλονιά και Ιθάκη.

1956: Απαγχονίζονται στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας από τις αγγλικές αρχές κατοχής οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ Ανδρέας Ζάκος (25 χρονών), Χαρίλαος Μιχαήλ (21 χρονών), και Ιάκωβος Πατάτσος, (22 χρονών).

1996: Τελετή λήξης των 26ων Ολυμνπιακών Αγώνων της Ατλάντα με την η Ελλάδα να μετράει 8 μετάλλια. 4 χρυσά (Μελισσανίδης, Καχιασβίλι, Δήμας, Κακλαμανάκης) και 4 αργυρά (Κόκκας, Λεωνίδης, Σαμπάνης, Μπακογιάννη).

2016: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στη σκοποβολή, η Ελληνίδα Άννα Κορακάκη κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 25μ πιστόλι.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: