Προτάσεις

Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο «Το Βαλς των παραμυθιών»

 

 

Πρεμιέρα των εκδηλώσεων του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 με την Κάρμεν Ρουγγέρη και ένα ακόμα μουσικό έργο με κύριο  σκοπό αυτή την φορά να γνωρίσουν στα παιδιά τον «πατέρα του βαλς» τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του.

Θα αναρωτηθεί κανείς: «Πώς θα γίνει αυτό, αφού ο συνθέτης αυτός δεν συνέθεσε ποτέ μουσική για όπερα ή οπερέτα με θέμα κάποιο παραμύθι;»

«Πολύ εύκολα!»  απαντάει η Κάρμεν Ρουγγέρη : «Η μουσική του είναι μαγική και  τόσο παραμυθένια, που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να “ντύσει” όχι ένα, όχι δύο, αλλά πολλά παραμύθια. Αυτό κάναμε  λοιπόν και δημιουργήσαμε την καινούργια μας παράσταση, που αποτελείται από 6 παραμύθια και από μελωδίες και τραγούδια του Γιόχαν Στράους».

Όμως η  επιλογή των παραμυθιών δεν έγινε τυχαία.

Στόχος ήταν κάθε μία από τις ιστορίες να αναδεικνύει τις αξίες της ζωής, όπως: Αγάπη- Συνέπεια- Εντιμότητα- Συνεργασία- Υπευθυνότητα- Καλοσύνη.

Τα παραμύθια που θα απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι είναι: «Ο Βασιλιάς Κοκκινοτρίχης», «Η Βασιλοπούλα και ο βάτραχος», «Ο σπόρος του Αυτοκράτορα», «Οι μουσικοί της Βρέμης», «Ο Πινκ και η Πονκ» και «Η Χρυσή Χήνα».

Με πολύχρωμα κοστούμια, σε παραμυθένια σκηνικά, οι ηθοποιοί θα μας μεταφέρουν σε ονειρεμένες παραμυθοχώρες, με γεμάτους διδάγματα διαλόγους, σε μια παράσταση που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία : Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση – χορογραφίες – φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική επεξεργασία – Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας

Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (με αλφαβητική σειρά):

Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ιουστίνα  Μάτσιασεκ, Γιάννης Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ορφέας  Τσαρέκας και άλλοι.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ    8.45 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 8€

Το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα θα προσφέρει δωρεάν μεταφορά του κοινού για την παρακολούθηση της παράστασης μετ’ επιστροφής. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 8.15΄μ.μ. από τα γραφεία του (Κων/νου Παλαιολόγου 86).

Τηλέφωνα επικοινωνίας 27310 82470, 27310 82395

 

You may also like

Κοινοποίηση: