Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο «Το μεγάλο ταξίδι του Μικρασιατικού Ελληνισμού», Μέρος Β’

562{icon} {views}

Λαογραφικός-Χορευτικός Σύλλογος Σπάρτης: «Το μεγάλο ταξίδι του Μικρασιατικού Ελληνισμού», Μέρος Β’ – «Στην Ελλάδα:1922-1965»
Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο Σπάρτης
Κυριακή 30 Ιουνίου & ώρα 9.00 μμ

 

Η πολιτιστική  εκδήλωση αποτελεί το Β΄ μέρος της ομότιτλης παράστασης που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο Σπάρτης και περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία της πρώτης πεντηκονταετίας του 20ου αιώνα στην Ελλάδα: την άφιξη των προσφύγων του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας στον Ελλαδικό χώρο, καθώς και την επιρροή τους στην καλλιτεχνική και πνευματική ζωή των Ελλήνων.

Σημαντικό μέρος θα αποτελέσει η αναφορά στην εξέλιξη του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού και των αντίστοιχων χορών από το 1900 έως το 1965 με ορχήστρα μουσικών λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού και συμμετοχή χορευτών του Συλλόγου. Στη θεατρική παράσταση θα παιχτούν αποσπάσματα από το λογοτεχνικό αφήγημα της Διδούς Σωτηρίου: «ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ». Η παράσταση του Θεάτρου Σκιών Καραγκιόζη θα σατιρίζει τα δρώμενα της δεκαετίας του 1930 στην Ελλάδα.

Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας , Λαογραφικός- Χορευτικός Σύλλογος Σπάρτης, Συνεταιρισμός ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΡΜΟΝΙΑ», Θεατρική Ερασιτεχνική Σκηνή «ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ», Θέατρο Σκιών Τάσου Ανδριώτη.

 

You may also like

Κοινοποίηση: