Λακωνία

Σεξιστικό παραλήρημα του κ. Πατσιλίβα Θ., με στόχο τις γυναίκες του Δ.Σ. Σπάρτης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ κ. Θ. ΠΑΤΣΙΛΙΒΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 02/02/2022
ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

 

 

Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης της Τετάρτης 2/2/2022, το  του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, κ. Πατσιλίβα Θεμιστοκλή, με στόχο τις γυναίκες του Δημοτικού Συμβουλίου. Οφείλουμε να εκφράσουμε δημόσια την αντίθεσή μας, ως ελάχιστο δείγμα αυτοσεβασμού και υποχρέωσης απέναντι σε όλες τις Γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά να τους αναγνωριστούν τα δικαιώματά τους στην οικογένεια, στην εργασία, στην ιδιωτική και κοινωνική ζωή.  

«Κύριε» Πατσιλίβα, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες σκέψεις μας:

  • Ο σεξισμός, κυρίως στον χώρο της δημόσιας ζωής, είναι το «όπλο» του αποτυχημένου, ανίκανου, ανασφαλή, φοβικού και υποτιμημένου πολιτικάντη, που αδυνατώντας να λειτουργήσει πολιτικά λόγω κυρίως της ανικανότητάς του, επιστρατεύει τις ύβρεις και τη χυδαία συμπεριφορά, θεωρώντας ότι υποτιμώντας τους άλλους αποκτά αξία και κοινωνική αναγνωρισιμότητα.
  •  Η έπαρση, η μισαλλοδοξία και η κριτική άνευ ουσίας που ασκείτε, είναι απλά η απόδειξη της αδυναμίας σας να λειτουργήσετε πολιτικά, με συνεργασία και σεβασμό στην αντίθετη άποψη, ακόμα κι όταν αυτή διατυπώνεται από μία γυναίκα.
  • Η χρήση εκ μέρους σας της έκφρασης «πυρ, γυνή και θάλασσα», που προήλθε από το αρχαίο ρητό «θάλασσα και πυρ, και γυνή τρίτον κακό», το οποίο αποδίδεται στον αρχαίο Έλληνα ποιητή Μένανδρο τον 4ο αιώνα π.Χ, σε μια περίοδο που οι κοινωνίες υιοθετούσαν ένα δουλοκτητικό μοντέλο παραγωγής και αντιμετώπιζαν γυναίκες και δούλους ως πράγματα, δείχνει πρόδηλα τον τρόπο σκέψης σας, στοιχείο άκρως απογοητευτικό όταν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με την πρόθεσή σας να ηγηθείτε μίας νέας δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει την ηγεσία του Δήμου Σπάρτης. Και εύλογα προκύπτει το ερώτημα: «Ποια θα είναι η θέση των γυναικών στην εν λόγω παράταξη;», όταν ο επικεφαλής θεωρεί τη συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια ζωή ως αναγκαίο κακό στην καλύτερη περίπτωση.
  • Και οι γυναίκες αιρετοί, όπως και οι άνδρες, βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο «κύριε» Πατσιλίβα με την ψήφο των συνδημοτών και των συνδημοτισσών μας, την οποία μάλλον δεν αποδέχεστε, απλά και μόνο γιατί πρόκειται για γυναίκες. Μάλλον αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως «χούντα», «κύριε» Πατσιλίβα, κι όχι η τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Ευτυχώς οι συμπεριφορές και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά εσάς, αποτελώντας μια θλιβερή μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Θα επιθυμούσαμε, όμως, την επόμενη φορά αυτές οι κατάπτυστες πεποιθήσεις και εκφράσεις να καταδικαστούν και από τους επικεφαλής των παρατάξεων, ως ελάχιστο δείγμα αντίδρασης και σεβασμού στην έμφυλη ισότητα.

Δαράκη Ελένη, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 

Δεδεδήμου Γεωργία, Αντιδήμαρχος

Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου Γεωργία, Αντιδήμαρχος

Γρηγόρη Δήμητρα, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου

Παπανικολάου Δήμητρα, Δημοτική Σύμβουλος

Βαγιακάκου Δογαντζή Αδαμαντία, Δημοτική Σύμβουλος

 

 

 

 

Alexandros Bougadis
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer

Εκτυπώσεις Φωτογραφιών και από Κινητό
Εκτυπώσεις σε Καμβά
Εκτυπώσεις φωτογραφιών σε μοναδικές κούπες
Φωτογραφίες Ταυτοτήτων , Αδειών Οδήγησης λοιπών δημοσίων δελτίων
Φωτογράφηση – Βιντεοσκόπηση Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
USB Stick 32GB
Cart Postal
Ξύλινες Κορνίζες

Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος & Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη

Τηλ. 2731181250
Τηλ. 6909031174

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: