Σε άθλια κατάσταση τα Κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης. Φωτογραφίες.

643{icon} {views}

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ “ώρα μηδέν”
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ «ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ» ζώων!!!

 

 

Τα Δημοτικά Κυνοκομεία Σπάρτης έχουν προκαλέσει την οργή πολλών κατοίκων της Σπάρτης , φιλοζωικών οργανώσεων  και όχι μόνο για της άθλιες εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν πολλά ζώα. 

Όπως θα διαβάσετε και στην κάτωθι διαμαρτυρία που είδαμε και μας παραχώρησε αναγνώστης του Sparta Voice.gr.  

Προσοχή στο τέλος του άρθρου υπάρχουν φωτογραφίες που δεν πρέπει να δουν μικρά παιδιά. 

<<Κρανία και οστά σκύλων, νεκρά ζώα σε αποσύνθεση δίπλα σε ζωντανά ακόμα ζώα , τόνοι εντοσθίων για τροφή ,σκηνές μεσαίωνα στα κυνοκομεία-κολαστήρια Σπάρτης . 

Η επιστολή αυτή και τα στοιχεία που την συνοδεύουν ( φωτογραφίες και βίντεο ) θα σταλούν:
Στον Πρωθυπουργό της χώρας , στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σε Ευρωβουλευτές όλων των χωρών, στην Εισαγγελία Σπάρτης, στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Σπάρτης, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Διεύθυνση Υγιεινής Σπάρτης, στον Πρόεδρο και τα κόμματα της Βουλής, στα αρμόδια Υπουργεία, στα Ευρωπαϊκά Κόμματα για τα Ζώα και τους άλλους Φιλοζωικούς Οργανισμούς, στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ΜΜΕ. 

Εικόνες φρίκης αποτυπώνονται στα αδιάσειστα στοιχεία που ακτιβιστές τράβηξαν από τα δυο κυνοκομεία Σπάρτης ( Οκτώβριος 2018 ) και εστάλησαν στον «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΠΑΡΤΗΣ», στην «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» και στην «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».
Διάσπαρτα κρανία σκύλων, ενήλικων και κουταβιών, και άλλα οστά αυτού του είδους , νεκρά ζώα πάνω στην αλυσίδα τους σε αποσύνθεση , τόνοι βρόμικων εντόσθιων, αντί της κατάλληλης τροφής με την οποία έπρεπε να τρέφονται , λιμνάζοντα νερά , ζώα άρρωστα και σκελετωμένα στοιβαγμένα σε ανήλιαγα κελιά μέσα στα ούρα και στα περιττώματά τους, βρώμα και δυσωδία παντού!! Μια υγειονομική βόμβα ελέω Δημοτικής Αρχής με τις όποιες συνέπειες για ανθρώπους και ζώα. Έγκλειστα για μια ζωή δύστυχα ζώα, κατά παράβαση της νομοθεσίας !!

Μια Δημοτική Αρχή που απαγορεύει στα εκλεγμένα μέλη της 5μελούς επιτροπής και οποιονδήποτε εθελοντή ή πολίτη να μπουν στο κυνοκομείο ( για ευνόητους και προφανείς λόγους !!!!!! ), ένας Αντιδήμαρχος που αποφασίζει και διατάζει, εικόνες ντροπής μιας χώρας που στα λόγια προσδιορίζεται ως Ευρωπαϊκή.

Καλούμε όλες τις Αρχές , Εισαγγελικές , Αστυνομικές , Υγειονομικές, τα αρμόδια Υπουργεία , τον Πρωθυπουργό, την Ελληνική Βουλή , να χειριστούν το θέμα όπως αρμόζει σε μια τέτοια εφιαλτική κατάσταση, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι για κατά συρροή βασανισμό & θανάτωση ζώων και για την πλήρη καταστρατήγηση της ελληνικής νομοθεσίας: 
α) Δήμος Σπάρτης
β) Ανάδοχος του έργου καθαρισμού & σίτισης κ. Γεώργιος Σουρλής
γ) Υπεύθυνος κτηνίατρος των κυνοκομείων κ. Μιχαήλ Μαντάς
δ) Υπεύθυνος υπάλληλος καθημερινού καθαρισμού & σίτισης των ζώων κ. Ευάγγελος Μητρούσης .

Απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ν. Λακωνίας να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση και να μη γίνονται με την αδιάφορη στάση τους συνυπεύθυνες των τραγικών αυτών καταστάσεων. 

Να επισημανθεί πως είναι η δεύτερη φορά, που έρχεται στην επιφάνεια το μείζον αυτό θέμα, μετά τον Πανελλαδικό εξευτελισμό του Δημάρχου Σπάρτης κ. Ευάγγελου Βαλιώτη το Φθινόπωρο του 2017. 

Ζητάμε από τον πνευματικό κόσμο να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές . 

Ζητάμε να κλείσουν τα κυνοκομεία της ντροπής της Σπάρτης , ζητάμε να παρθούν μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία για να σταματήσει επιτέλους η αθλιότητα αυτή των εκατομμυρίων εξαθλιωμένων πολλές φορές αδέσποτων, μέτρα που θα λύσουν και δεν θα διαιωνίζουν το πρόβλημα 

Ζητάμε την εφαρμογή της κείμενης για τα ζώα νομοθεσίας, ζητάμε να τιμωρούνται όλοι εκείνοι , που κουρελιάζουν τους νόμους , και κάνουν ό, τι θέλουν απέναντι στα ζώα με την επικίνδυνη ανοχή πολλές φορές των διαφόρων αρχών. 

Ζητάμε το σεβασμό απέναντι σε κάθε μορφή ζωής το λιγότερο .

Αναμένουμε τις αντίστοιχες ποινές και την δραστική παρέμβαση των αρμοδίων για τα δύο κυνοκομεία Σπάρτης, όπου στοιβάζονται σαν άψυχα αντικείμενα εκατοντάδες ψυχές .>>
www.zoosos.gr

 

 

 

Συνεχή  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: