Σε απόγνωση οι Λάκωνες ελαιοπαραγωγοί

Δελτίο Τύπου: «Σε απόγνωση οι Λάκωνες ελαιοπαραγωγοί: Συνιστούμε στον κ. Νίκα και στην Παράταξη του περισυλλογή αντί πανηγυρισμών για την απόφαση του ΣτΕ»

 

Η απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ με την οποία αποκλειστικά μόνο οι Μεσσήνιοι καλλιεργητές, παραγωγοί κ.λπ., της ελιάς Καλαμών μπορούν να αναγράφουν στις συσκευασίες την ένδειξη ‘’Καλαμάτα’’/’’Kalamata’’ πιστεύουμε ότι δεν λύνει το πρόβλημα αλλά τουναντίον θα δημιουργήσει ανισορροπία και αδιέξοδα στις εξαγωγές αυτού του ‘’χρυσοφόρου προϊόντος’’. 

Από το 2016 η Παράταξη μας ‘’Νέα Πελοπόννησος’’ και ο Πέτρος Τατούλης είτε ως Περιφερειακή Αρχή , είτε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στο Πε.Συ της Πελοποννήσου είχαμε επισημάνει τους κινδύνους του κύκλου παραγωγής και εμπορίας της βρώσιμης επιτραπέζιας ελιάς ποικιλίας καλαμών (kalamata olives), λόγω της αυξημένης ζήτησης από την διεθνή αγορά.

Οι ακολουθούμενες πολιτικές δεν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ενός ουσιαστικού διαλόγου με βάση τα νέα δεδομένα και τα πραγματικά ζητούμενα του ανταγωνισμού και της παγκόσμιας ζήτησης άρα και της θεσμικής κατοχύρωσης και προάσπισης του προϊόντος.

Έτσι ευνοήθηκαν και εντάθηκαν τα φαινόμενα των Ελληνοποιήσεων από Τρίτες Χώρες που λόγω χαμηλού κόστους λειτουργούν ακόμα και σήμερα σε βάρος των Ελλήνων αγροτών – παραγωγών. 

Δεν είναι λοιπόν ώρα των πανηγυρισμών (άραγε εναντίων ποιών;), αλλά η ώρα των προβληματισμών ,δηλαδή ο τρόπος που θα καλυφθεί η παγκόσμια ζήτηση με ποιοτικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας.

Είναι αυτονόητο ότι το 3% της Μεσσηνιακής παραγωγής δεν μπορεί να καλύψει την διεθνή ζήτηση όπως μέχρι σήμερα συμβαίνει στο εμπόριο ,στα Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά καταναλωτικά ράφια των Super Markets.

Στην κατεύθυνση αυτή και με βάση την ενιαία προσέγγιση του προβλήματος επικαιροποιούμε την πρόταση του Πε.Συ και την πρωτοβουλία μας για το κοινό συμφέρον των αγροτών παραγωγών χωρίς νικητές και ηττημένους.

Η ολοκληρωτική λύση που πρέπει να γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση ,είναι η επέκταση του ΠΟΠ σε Λακωνία, Αρκαδία και την Ηλεία σε ότι αφορά την Πελοπόννησο με την τήρηση φυσικά των θεσμικών κανόνων. 

Αντί ο κ. Νίκας ως Περιφερειάρχης να αγωνισθεί σε όλα τα επίπεδα για την θεσμική κατοχύρωση αυτής της πρότασης αρκείται ως συνήθως στον ρόλο του παρατηρητή αναμένοντας την απόφαση του ΣτΕ . 

Αυτές οι διχαστικές πολιτικές που ακολουθεί ο κ. Νίκας και η Παράταξη του είναι καταδικαστέες από τον αγροτικό κόσμο και θα κληθεί να απαντήσει καθαρά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: 

– Τι έπραξε και πως προώθησε την απόφαση του Πε.Συ Πελοποννήσου για την επέκταση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμών στους άλλους νομούς της Πελοποννήσου στα συναρμόδια Υπουργεία; 

– Ευνοεί τους Πελοποννήσιους αγρότες – παραγωγούς επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμών η απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ; Και τι προτίθεται να πράξει από εδώ και πέρα; 

– Τι προτίθενται να πράξουν οι Αντιπερειφερειάρχες Λακωνίας και πως θα προασπίσουν τα συμφέροντα των Λακώνων αγροτών – παραγωγών; 

Καλούμε τον αγροτικό κόσμο της Λακωνίας σε συστράτευση στην βάση του κοινού συμφέροντος της διεύρυνσης του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμών kalamata olives στην Πελοπόννησο και ειδικά στην Λακωνία τηρουμένων πάντα των κριτηρίων.

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε Λακωνίας

Αδαμαντία Τζανετέα

Ηλίας Κανελλάκης

Χαράλαμπος Σκούρος

Μιχάλης Σταματάκος

 

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

 

 

 

Alexandros Bougadis
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο
Φωτογραφίες Ταυτοτήτων , Αδειών Οδήγησης  και λοιπών δημοσίων δελτίων
Εκτυπώσεις Φωτογραφιών
Εκτυπώσεις σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες
Φωτογράφιση – Βιντεοσκόπηση:  Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
USB Stick
Cart Postal
Κορνίζες
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: