Λακωνία

Σε επιφυλακή ο Δήμος Ευρώτα λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων – μέτρα προφύλαξης πολιτών

3777{icon} {views}

 

Ανακοίνωση του Δήμαρχου Δήμου Βέρδου:

Τίθεται σε γενική επιφυλακή το σύνολο του υπηρετούντος  προσωπικού του Δήμου Ευρώτα από τη λήξη του ωραρίου της  Παρασκευής  28-09-2018 μέχρι και την  Κυριακή 30-09-2018,  λόγω λήψης έκτακτων μέτρων πρόληψης και θέσης σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 2 παρ. 4α του Ν. 3013/2002 (ΦΕΚ Α΄102), σύμφωνα με το υπ΄αρ. πρωτ. 6856/27-09-2018 σε ορθή επανάληψη, έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής  Προστασίας.
Το προσωπικό που θα εργαστεί πέραν του ωραρίου του και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες, εάν προκύψει ανάγκη, θα αποζημιωθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 

Ειδικότερα ο Δήμος Ευρώτα επισημαίνει σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία μπορούν να παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια ενδεχόμενης χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε: Αστυνομία 100, Πυροσβεστική 199, ΕΚΑΒ 166, Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των φυσικών καταστροφών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: