Σε ετοιμότητα ο Ελληνικός Στρατός στα σύνορα με την Αλβανία. ‘Έπεσαν πραγματικά πυρά , τι συμβαίνει;

681{icon} {views}

p2-1Με τη δημοσιοποίηση φωτογραφικού υλικού από πυρά βαρέων όπλων πεζικού καθώς και με αιφνιδιαστικούς ελέγχους της ετοιμότητας στα σύνορα με την Αλβανία, απαντά η Ελλάδα στις προκλήσεις του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Έντι Ράμα.

Η Ελλάδα κλιμακώνει με στρατιωτικές κινήσεις την απάντησή της στις προκλήσεις που δέχεται από την Αλβανία, όπως διαβάζουμε στο onalert.gr

 

Λίγες ημέρες μετά την σύλληψη δύο υπαλλήλων του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών στις 14 Νοεμβρίου επειδή μετέφεραν προπαγανδιστικό υλικό στην Ελλάδα, η Ελλάδα έδωσε αστραπιαία απάντηση. Το προσωπικό της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας πραγματοποίησε βολές βαρέων όπλων Πεζικού, στις 15 και 16 Νοεμβρίου και σήμερα έδωσε αυτές τις φωτογραφίες στη δημοσιότητα.

Φαίνεται ότι το ΓΕΣ θέλησε να στείλει μήνυμα πολεμικής ετοιμότητας στα σύνορα με την Αλβανία, δείχνοντας τις δυνατότητές του με βροχή πυρών από τα ελληνικά τμήματα, να πέφτουν κυριολεκτικά δίπλα στην αυλή του γείτονα.

Επιπλέον, ελάχιστα 24ωρα μετά την προκλητική συνέντευξη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ο οποίος μίλησε για Τσάμηδες, μεγάλη Αλβανία,αμφισβητούμενες περιοχές στο Ιόνιο και άλλα τέτοια, οι Ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά έλεγχο ετοιμότητας του τμήματος άμεσης επέμβασης που υπάρχει στην Ήπειρο, για να διαπιστώσουν ότι είναι έτοιμο να αντιδράσει σε ενδεχόμενες προκλήσεις.

 

p6-1

 

Το θέμα είναι βέβαια, εάν οι επικοινωνιακές κινήσεις αυτές δείχνουν ότι περιμένουν κάποια στρατιωτική αντίδραση από την Αλβανία και φροντίζουν να δηλώσουν την ετοιμότητα. Φοβούνται θερμό επεισόδιο με Αλβανία; Αν η Αλβανία κλιμακώσει από την πλευρά της θα φανεί το επόμενο διάστημα. Το θέμα βέβαια είναι ότι στα σύνορα υπάρχει κινητικότητα που αυξάνει την ανησυχία στον τοπικό πληθυσμό. ( από www.makelio.gr)

 

p10-1

You may also like

Κοινοποίηση: