Σε ποιούς νομούς υπήρχαν τα περισσότερα κρούσματα και ποιοι ήταν με μηδενικό κρούσμα κορονωϊού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σας παρουσιάζουμε τα στατιστικά στοιχεία των 45 ημερών  της χώρας μας .

 

 

Συνολικά είχαμε 2.626 κρούσματα. Από αυτά 1.040 είναι αυτή τη στιγμή ενεργά, 330 νοσηλεύονται, 710 αναρρώνουν κατ΄ οίκον. Από τα υπόλοιπα 1.586 μη ενεργά κρούσματα, 497 συνάνθρωποί μας νοσηλεύτηκαν και πήραν εξιτήριο, 945 ανέρρωσαν κατ΄ οίκον και δυστυχώς 144 δεν τα κατάφεραν.

Σε σχέση με την γεωγραφία των κρουσμάτων.
Από τα 2.626 κρούσματα, 1.496- δηλαδή ποσοστό 55,9%- ήταν στην Αττική, 237 ήταν σε δομές φιλοξενίας ή οικισμούς ειδικών ομάδων πληθυσμού, 198 ήταν στην κεντρική Μακεδονία, 160 στη δυτική Μακεδονία, 125 σε πλωτά μέσα, 94 στη δυτική Ελλάδα, 93 στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και λιγότερα στις υπόλοιπες περιφέρειες.

Σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων, νομών:
Κανένα κρούσμα δεν υπήρχε στην Ευρυτανία, στη Λακωνία και στη Φωκίδα.
Τα περισσότερα κρούσματα είχαν η Καστοριά 85, η Κοζάνη 71, η Ξάνθη 52, η Λάρισα 50 και η Ηλεία 48.

Στην πρώτη 15αδα των δήμων που είχαν κρούσματα, πρώτος είναι ο Δήμος Αθηναίων με 314, η Κηφισιά με 116, η Θεσσαλονίκη με 85, η Καστοριά με 79, ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού με 73, ο Δήμος Πειραιά με 59, ο Δήμος Χαλανδρίου με 52, ο Δήμος Γλυφάδας με 49, ο Δήμος Περιστερίου με 46, ο Δήμος Λαρισαίων με 42, Πατρέων με 38, Νέας Σμύρνης με 37, Αμαρουσίου 36, Νέας Ιωνίας 35, Ξάνθης 34 και Εορδαίας 31.

Από αυτούς τους δήμους, 7 – ήτοι η Κηφισιά, η Καστοριά, η Φιλοθέη-Ψυχικό, το Χαλάνδρι, η Ξάνθη, η Εορδαία και η Νέα Ιωνία Αττικής- παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό ενδιαφέρον λόγω ιδιομορφίας της τοπικής διασποράς και της σχέσης του αριθμού των κρουσμάτων με τον αριθμό του πραγματικού γενικού πληθυσμού του δήμου.

Κλείνοντας την τελευταία ενημέρωση αυτής της πρώτης φάσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που έξω από το σπίτι δώσαμε μια μεγάλη μάχη για όλους τους συμπολίτες μας που έμειναν στο σπίτι και για όλους όσοι κινδύνευσαν ή κινδυνεύουν από τον ιό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, στο υγειονομικό προσωπικό, στους φαρμακοποιούς και τους εργαζόμενους στα φαρμακεία, στους εργαζόμενους στον ΕΟΔΥ και στο ΕΚΑΒ, στο Υπουργείο Υγείας, στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αλλά και σε όλους εκείνους τους αφανείς ήρωες των τελευταίων έξι εβδομάδων. Στους εθελοντές, στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ, στα παιδιά των delivery και τους συνάδελφους τους που εργάζονται μέσα στα καταστήματα, στους υπαλλήλους των ταχυδρομείων και των κούριερ, στους νέους που εργάζονται στα πρατήρια καυσίμων, στους υπαλλήλους και εργαζόμενους των τραπεζών, στους ανθρώπους των media, στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, φορτηγών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αλλά και στους ακούραστους εργαζόμενους των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων και σε όλα τα στελέχη των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Και τώρα που τέλειωσαν αυτές οι ημέρες της πρώτης μάχης, ας μην την κρατήσουμε μόνο ως μια περίοδο με κακές στιγμές, αλλά σαν τις ημέρες που είπαμε «Κοίτα πόσο πολύ καλοί μπορούμε να είμαστε» και όλοι να έχουν κάτι να μάθουν από εμάς, για εμάς, τους Έλληνες.

Οι Έλληνες από αύριο, το ίδιο περήφανοι, το ίδιο δυνατοί, το ίδιο επίμονοι, το ίδιο υπεύθυνοι συνεχίζουμε. Βγαίνουμε έξω με προσοχή. Μένουμε ασφαλείς.

Καλή δύναμη. Καλή επιτυχία σε όλους μας.

Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook  & twitter και μάθετε πριν από όλους τι “παίζει”! 


Δημιουργία και ψηφιακών άλμπουμ

Alexandros Bougadis Photographer

You may also like

Κοινοποίηση: