Σε ρόλο παπατζή έχει αναχθεί η πολιτική ελίτ της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ…

 

 

Σε ρόλο παπατζή έχει αναχθεί η πολιτική ελίτ της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που επί σαράντα και πλέον χρόνια κατέστρεψε μεθοδικά, για ίδιο όφελος, την χώρα. Το εδώ παπάς εκεί παπάς και το χέρι που κινεί τα τραπουλόχαρτα είναι της πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας των αρίστων και των οικογενειών τους.  

Μέχρι πρότινος ξέραμε ότι ουρά διαθέτουν μερικά ζώα και… ο διάβολος. Τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και η Νέα Δημοκρατία με ουρά το ΚΙΝΑΛ.

Κάθε μια από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πορεύθηκε με συνταγές αποτυχίας, αδυνατώντας να διαμορφώσουν ένα συνεκτικό σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Κοινή συνισταμένη σε όλες τις περιπτώσεις ήταν και είναι η βραχυπρόθεσμη προσέγγιση, στα όρια ενός εκλογικού κύκλου. 

Τώρα, με την κατάρρευση και της τελευταίας ψευδαίσθησης, το σημερινό ελληνικό πολιτικό σύστημα της ΝΔ με την ουρά του καλείται να αντιμετωπίσει τα επίχειρα της ανεπάρκειάς του: μόνο που αυτή τη φορά έχουν ξεμείνει από εφεδρείες, όσο ανεπαρκείς και αν αποδείχθηκαν αυτές.

Επειδή  η πολιτική αλητεία τελειωμό δεν έχει με τους εκβιασμούς και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι,  και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ  έλεγε πως δεν πρέπει να βάζουμε χρήματα σε βαρέλι δίχως πάτο, κάτι ήξερε. Μάλλον μας προειδοποιούσε πως κάποιοι από τους εταίρους μας και η Μέρκελ (δείτε στην τελευταία σύνοδο της ευρωπαϊκής ένωσης τι έγινε), θέλουν την απόλυτη εξαθλίωση της χώρας, την διάλυση της, την δημιουργία οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης και μέσα από αυτή την εξαθλίωση και αποσταθεροποίηση να λεηλατήσουν τα πάντα στην Ελλάδα.

Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση. Σε μια θέση, που δεν βρισκόταν έναν χρόνο πριν. Ίσως, να χρειαστεί να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, υψηλού ρίσκου. Και όλο αυτό, επειδή ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να φοβάται την ακροδεξιά σκιά του.  

Εδώ παπάς εκεί παπάς αλλά ο Σύριζα φταίει για όλα….

 

του Σταμάτη Παπαδάτου 

You may also like

Κοινοποίηση: