Λακωνία

Σε συγκινησιακό κλίμα η εις Αναγνώστη χειροθεσία του τέταρτου υιού του π. Αθανασίου Σπηλιώτη

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 η Εκκλησία μας εόρτασε τη Σύναξη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, ως είθισται, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

 

 

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, πριν την απόλυση χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο του τόπου μας, τον Βασίλειο Σπηλιώτη, μαθητή Λυκείου, υιό του Προϊσταμένου του Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος, Πρωτ. Αθανασίου Σπηλιώτη, και εγγονό του Σεβασμιωτάτου. Σημειώνεται ότι ο Βασίλειος είναι ο τέταρτος και τελευταίος υιός του πατρός Αθανασίου, ο οποίος ακολούθησε τον δρόμο των τριών μεγαλύτερων αδελφών του, που επίσης έχουν λάβει αυτό το αξίωμα του κατώτερου κλήρου.

 

 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αρχικά μίλησε για την ασκητική μορφή του τιμώμενου Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, ο οποίος συνεχίζει να μας διδάσκει με την βαθιά πίστη, την θυσιαστική αγάπη, την απλότητα και την ταπεινοφροσύνη που τον χαρακτήριζαν. Στη συνέχεια ο Σεβ. Ιεράρχης μας, αναφερόμενος στην χειροθεσία που θα ακολουθούσε, επισήμανε ότι πάντα νιώθει συγκινημένος όταν νέοι του τόπου μας, που βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία, χειροθετούνται Αναγνώστες ορμώμενοι από την αγάπη τους για τον Χριστό, ωστόσο ζήτησε την κατανόηση του εκκλησιάσματος για την ίσως λίγο μεγαλύτερη συγκινησιακή φόρτιση, αφού η χειροθεσία αφορούσε ένα συγγενικό του πρόσωπο.  Ο Σεβασμιώτατος, αφού εξήγησε την σπουδαιότητα του αξιώματος τόσο για την Εκκλησία, όσο και για το ίδιο το άτομο που χειροθετείται,  μίλησε με επαινετικά λόγια για το νέο Αναγνώστη προτρέποντάς τον να συνεχίσει στον δρόμο της μάθησης και της αρετής. Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε στους παρευρισκόμενους τις θερμές ευχές του για το νέο χρόνο.

 

Μετά το πέρας της ιερής ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος διένειμε τα αντίδωρα, ενώ ο νέος Αναγνώστης δέχθηκε τα συγχαρητήρια των πιστών.

 

Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

 

**********

Κλείνουμε 1 χρόνο στο νέο μας χώρο και γιορτάζουμε , κάνοντας
έκπτωση 25% σε μυστήρια γάμων ~ βαπτίσεων του 2023
Ισχύει για κλείσιμο ημερομηνιών έως 31.1.2023
10% σε όλα μας τα είδη έως 31.1.2023

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Βραβευμένο κατάστημα με το
Βραβείο Ικανοποίησης Πελατών Greek Awards 2021
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer
Μέλος  Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε

*****

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

You may also like

Κοινοποίηση: