Σημαντικής σημασίας η νέα είσοδος της Σπάρτης.

1426{icon} {views}

Η Νέα είσοδος της Σπάρτης ένα σημαντικό έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου & την Π.Ε Λακωνίας. 

 

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς επίσης και την παρουσία του δημάρχου Σπάρτης κ. Ευάγγελου Βαλιώτη και τη συνοδεία των συμβούλων της τοπικής αυτοδιοίκησης επισκέφτηκαν το εργοτάξιοτου έργου – παραλλαγή της Εθνικής Οδού 4 το τμήμα Σπάρτη-Πλατάνα-Σκούρα – (επέκταση της οδού Λυκούργου) για την επίβλεψη και την πορεία των έργων.

Ο κ. Τατούλης και η κ. Τζανετέα έμειναν ικανοποιημένοι από την πορεία του έργου το οποίο ανέρχεται στο ύψος των 11,000,000 ευρώ και δεσμεύτηκαν για τη σύντομη ολοκλήρωσή του.
Ένα έργο υψίστης σημασίας για τη Λακωνία όπως τόνισε ο κ. Τατούλης καθώς και για ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη μιας και η περιοχή της Σπάρτης αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο  που αναβαθμίζει τη λειτουργία της Σπάρτης, ενώ όπως σημείωσε, θα κατασκευαστεί μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες.
Επίσης, ο κ. Τατούλης, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, εξήγγειλε πως εξασφαλίζει ένα πρόγραμμα αναπλάσεως της Σπάρτης. Μία μελέτη που θα δώσει μια διαφορετική εικόνα, ενισχύοντας την προσπάθεια όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών για να παρουσιαστεί μέσω της ανάπλασης αυτής, ο ιστορικός, αρχιτεκτονικός και πολιτιστικός πλούτος της Σπάρτης.

 H Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα δήλωσε πως «αγωνιστήκαμε πολύ μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες και τις δημοτικές αρχές για το έργο αυτό που θα ολοκληρώσει τον οδικό άξονα και θα συνδέσει την πόλη της Σπάρτης με το Λεύκτρο – Σπάρτη, τον Περιφερειακό Σκούρα – Πυρί, καθώς επίσης και με τον εθνικό δρόμο Σπάρτη – Τρίπολη». 

O Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης δήλωσε ότι είναι ένα σημαντικό έργο για την Σπάρτη και την Λακωνική πρωτεύουσα και έμεινε ικανοποιημένος από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη για την ανάπλαση της πόλεως Σπάρτης. 

 

 

φωτογραφίες Ελένη Βλάχου.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: