Σπάρταθλον : δεν είναι απλά ένας αγώνας (φωτογραφίες από 2015-2019)

1437{icon} {views}

 

 

Το Σπάρταθλον δεν είναι ένας απλός αγώνας μεγάλων αποστάσεων, είναι πολλά πράγματα μαζί. Κι αυτό ισχύει και για τους αθλητές αλλά και για τους θεατές.

 

 

Είναι χαρά αλλά και πόνος μαζί, είναι λύτρωση αλλά και συγκίνηση, είναι ολοκλήρωση αλλά και ταυτόχρονα άδειασμα της ψυχής. Αλλά πάνω απ’ όλα το Σπάρταθλον είναι γιορτή.

 

 

 

Είναι οι αθλητές που καλούνται να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες υπεραποστάσεων στον κόσμο και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

 

 

 

Είναι το ιστορικό υπόβραθρο του αγώνα.

 

Είναι όλη αυτή η μαγική διαδρομή από Αθήνα Σπάρτη.

 

 

 

 

 

Κι ύστερα είναι οι κατάμεστοι δρόμοι της πόλης εκείνη τη μέρα περιμένοντας τους αθλητές.
Είναι τα παιδιά που τρέχουν μαζί με τους δρομείς τα τελευταία μέτρα μέχρι το άγαλμα. Είναι το πιο αληθινό χειροκρότημα που ακούς την ώρα που ο δρομέας αγγίζει το άγαλμα και το «Μολών Λαβέ» για να σφραγίσει τον τερματισμό του. 

 

 

Κι όπως γίνεται σε όλες τις γιορτές έτσι και στο Σπάρταθλον, ένα πολύχρωμο συνονθύλευμα ανθρώπων δίνει παλμό σε μια μουσική που μοιράζεται πολλές από τις γλώσσες του κόσμου.

 

 

 

Κάπου εκεί ανάμεσα στους αθλητές του κόσμου, τρέχει και ο Φειδιππίδης να προλάβει να ειδοποιήσει τους Σπαρτιάτες πριν από τη Μάχη του Μαραθώνα. Αιωρείται πάνω από τους αθλητές και τους οδηγεί 2,500 χρόνια μετά.

 

 

 

Τους οδηγεί πάνω σε εθνικές οδούς, τους περνά από ισθμούς, του δείχνει το μονοπάτι στο Παρθένιο όρος και τους λέει να σωπάσουν για να συναντηθούν κι εκείνοι με το Θεό Πάνα.

 

 

 

 

Και όταν φτάσουν στη Σπάρτη και φανεί από μακριά ο βασιλιάς Λεωνίδας, τους αφήνει το χέρι και τους αφήνει να πορευτούν μόνοι ως το ολοδικό τους «Μολών Λαβέ».

 

 

Το Σπάρταθλον λοιπόν είναι μια μεγάλη γιορτή αγάπης, ειρήνης και συμφιλίωσης.
Είναι άλλη μια απόδειξη πως οι Έλληνες έχουν μια απέραντη ιστορία να διηγηθούν σε όλη την ανθρωπότητα!

Κείμενο για το Spartavoice.gr  Ελένη Βλάχου
https://karidotsouflo.gr/

 

 

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες από το 2015-2019

Οι φωτογραφίες είναι σε χαμηλή ανάλυση , όποιος επιθυμεί μπορεί να την παραλάβει σε καλύτερη ανάλυση εκτυπωμένη σε μέγεθος 13*18 ή 21*29 από εμάς.
Πληροφορίες στο email voicesparta@gmail.com 

φωτογραφικό αρχείο Αλέξανδρου Μπουγάδη

 

 

 

 

 

 Studio Photography Alexandros Bougadis

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

 

You may also like

Κοινοποίηση: