Σπάρτη. Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής των Τριών Ιεραρχών

 

 

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου 2020 τελέσθηκε ο Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων, στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος, με μεγάλη προσέλευση εκπαιδευτικών – κυρίως  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης. 

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την αθρόα συμμετοχή και συγχάρηκε ιδιαίτερα τον Αιρετό του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας κ. Ευθύμιο Τουρνά για την αριστοτεχνικά δομημένη ομιλία του. Δεσμεύτηκε εξάλλου, ότι όσο ζει θα συνεχιστεί ο καθιερωμένος Εσπερινός  της εορτής των Τριών Ιεραρχών κατά τον ίδιο τρόπο, αφού αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και πραγματοποιείται εδώ και 35 χρόνια.

 

 

Στον Εσπερινό μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Λακωνίας κ. Γ. Παπαδάκος, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας κ. Γ. Σταυρόπουλος, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κ. Ελένη Δαράκη, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων κ. Αντώνιος Κοκκονός και όλα τα στελέχη της παράταξης ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που ανέλαβαν την αρτοκλασία εκ μέρους των εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος, προσέφερε κέρασμα και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, ενώ τους χάρισε συμβολικά ένα βιβλίο.

 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: