Λακωνία

Σπάρτη – Μηχανοκίνητη πορεία προς τιμήν της 28ης Οκτωβρίου – Χάρτης Διαδρομής

 

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την μηχανοκίνητη πορεία, που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 28/10/2020 στην πόλη της Σπάρτης. 

Με την σκέψη μας στραμμένη στους αγωνιστές του ’40 και στη θυσία τους προκειμένου εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας, το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να συμμετάσχουμε σε μια πορεία διαφορετική, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Η συγκέντρωση των οχημάτων θα γίνει στην περιοχή του παλαιού ΧΥΜΟΦΙΧ στις 11 το πρωί της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα οχήματα είναι η εξής:

Ορθίας Αρτέμιδος – Πλαταιών (Πανεπιστήμιο) – Κων/νου Παλαιολόγου – αναστροφή στο Άγαλμα του Λεωνίδα – Θερμοπυλών – ολιγόλεπτη στάση για κατάθεση στεφάνου στο κενοτάφιο του Λεωνίδα –  Λυσάνδρου – Λυκούργου – στάση στο ύψος της πλατείας για ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου – τερματισμός από την Λυκούργου μετά το ύψος της Πυροσβεστικής.

Την πορεία θα συνοδεύουν οχήματα της αστυνομίας, ενώ σε επιφυλακή θα είναι η πυροσβεστική υπηρεσία και το νοσοκομείο Σπάρτης τους οποίους εκ των προτέρων ευχαριστούμε.

Παρακαλούμε τους οδηγούς των μοτοσυκλετών να φορούν κράνος και όλους βεβαίως να τηρούν τα μέτρα υγιεινής με δύο άτομα ανά όχημα, εκτός και αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ανεμίζοντας τις Ελληνικές σημαίες συντεταγμένα και πειθαρχημένα συμμετέχουμε

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ 

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

 

Η Επιτροπή Οργάνωσης της Πορείας

 

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.
Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. Επίσης, πολλές ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως γιορτάζουν την Επέτειο του Όχι.

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: