Λακωνία

Σπάρτη. Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Γορτυνιακού συλλόγου

ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

 

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Οσίου Νίκωνος Σπάρτης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6:00 μ.μ. , η ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου (Σπηλιώτη) με θέμα: «11 συναπτά έτη Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως».

Με την ομιλία αυτή άρχισε ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του ιστορικού Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης. Η ομιλία ήταν μία «εκ βαθέων» εξομολόγηση του Σεπτού Ποιμενάρχη μας που υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας επί 11 έτη στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, σφυρηλατώντας άρρηκτους δεσμούς αγάπης με τη Γορτυνία και τους κατοίκους της. Με απλότητα, αμεσότητα και ανθρώπινη ζεστασιά, διανθισμένη με πηγαίο χιούμορ, ο Μητροπολίτης μας αφηγήθηκε διάφορα περιστατικά από τις επισκέψεις του στα μικρά και μεγάλα χωριά της γορτυνιακής γης, αφήνοντας πολλές φορές συγκινημένος  να φανεί και η ψυχωφέλιμη πλευρά τους.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Προέδρου του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης κ. Ιωάννη Πετρόπουλου κι ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της. Ακολούθησε ένα σύντομο βιογραφικό του Μητροπολίτη μας που παρουσίασε ο Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Ιωάννης Μητράκος.

Η εκδήλωση έκλεισε με το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρισταμένων που έψαλλαν όλοι μαζί τη φήμη του Ποιμενάρχη μας.

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: