ΑθλητικάΑθλητικά Νέα.

Σπάρτη 2ος Δρόμος Γεμάτος Ιστορία – Σπαρτιατική Σκυτάλη και Γύρος της Πόλης 2017.

751{icon} {views}

Ο “Δήμος Σπάρτης”, Ο “Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης” και οι “Σπαρτιάτες Δρομείς”, προκηρύσσουν τους λαϊκούς αγώνες δρόμου «2ος Δρόμος Γεμάτος Ιστορία – Σπαρτιατική Σκυτάλη» και «Γύρος της Πόλης.
«2ος Δρόμος Γεμάτος Ιστορία – Σπαρτιατική Σκυτάλη»
Τόπος Διεξαγωγής : Σπάρτη

Αφετηρία – Τερματισμός : Κεντρική πλατεία Σπάρτης

Ημερομηνία : Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Ώρα εκκίνησης : 18:00μμ

Πληροφορίες διαδρομής: Πρόκειται για μία νέα επανασχεδιασμένη κυκλική διαδρομή 5 χιλιομέτρων όπου οι αθλητές θα πρέπει να την διανύσουν δύο φορές, με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική πλατεία Σπάρτης . Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφαλτοστρωμένης διαδρομής, όπου θα υπάρχει φύλαξη απ’ τα οχήματα, ενώ διασχίζει σχεδόν ολόκληρη την πόλη της Σπάρτης. Όριο αγώνα :< 1 ώρα και 45 λεπτά.

Σταθμοί ανεφοδιασμού: στους σταθμούς θα προσφέρεται νερό ή αναψυκτικό.
Στα 2,5 χλμ
Στα 7 χλμ

Ιατρική κάλυψη: Οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια του αγώνα και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία επανδρωμένο ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης μέχρι την ολοκλήρωση του .

Όροι Συμμετοχής : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που μπορεί να παρουσιαστούν στους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Γενικές διατάξεις :
– Οι αθλητές θα πρέπει να φέρουν τον αριθμό στο στήθος και όχι στην πλάτη για να διευκολυνθεί το έργο των κριτών και των φωτογράφων του αγώνα.
– Οι αθλητές που δεν θα ακολουθήσουν την σηματοδοτημένη και προκαθορισμένη διαδρομή θα ακυρώνονται. Θα υπάρχουν σημεία ελέγχου από κριτές τις οργάνωσης επιτροπής κατά μήκος της διαδρομής. – Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν προσέλθει στη γραμματεία το αργότερο μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα , αλλιώς θα πρέπει να ενημερώσουν τηλεφωνικά τους υπεύθυνους για τυχόν καθυστέρηση της προσέλευσής τους , χωρίς βέβαια να μεταβάλλεται η ώρα εκκίνησης του αγώνα.
– Πιθανή εγκατάλειψη αθλητών θα πρέπει να δηλώνεται στα μέλη της οργανωτική επιτροπή , στο όχημα που θα ακολουθεί τους αθλητές.
– Μέσα από την ιστοσελίδα www.historyrunsparta.gr θα παρέχονται διάφορες πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή , τις παροχές , την διαμονή και την εστίαση την ημέρα του αγώνα.

Έπαθλα αγώνα : Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι ανεξάρτητα οι δρομείς που θα τερματίσουν.
Κύπελλα θα λάβουν οι παρακάτω κατηγορίες:
Κατηγορία Ανδρών: 18-36 ετών οι τρείς πρώτοι αθλητές.
36 ετών και άνω οι τρεις πρώτοι αθλητές.
Κατηγορία Γυναικών: 18-36 ετών οι τρείς πρώτες αθλήτριες.
36 ετών και άνω οι τρεις πρώτες αθλήτριες.
Βραβεύσεις αγώνα : Οι βραβεύσεις του αγώνα, θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την λήξη του χρονικού ορίου.

Χρονομέτρηση : Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο παπούτσι, και επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα.
Κόστος Συμμετοχής : Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ορίζεται στα 8 ευρώ.

Αίθουσα κλήσης : H γραμματεία του αγώνα, θα ανοίξει από τις 12:00 το πρωί του Σαββάτου σε χώρο της Κεντρικής Πλατείας .
Δηλώσεις συμμετοχής : Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα του αγώνα http://www.historyrunsparta.gr/εγγραφή-δρομέων/. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα διαρκέσουν μέχρι την συμπλήρωση του αριθμού των 300 αθλητών.
Προσοχή: περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα.
Φύλαξη αντικειμένων : Κοντά στην εκκίνηση θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσεται σας συνιστούμε μέσα στον σάκο σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα.

Υπεύθυνοι αγώνα :
Ιωάννης Δημόπουλος : 6942518048
Νίκος Κωσταρίδης : 6948879183

 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook . Official page  Sparta Voice.gr

You may also like

Κοινοποίηση: