Σπαραγγότουρτα με τουλουμοτύρι Πάρνωνα και θυμάρι

Σπαραγγότουρτα με τουλουμοτύρι Πάρνωνα και θυμάρι:
Φρέσκα άγρια σπαράγγια, αυγά,πατάτες τηγανίτες ,τουλουμοτύρι ,και αγουρέλαιο.

 

Τα σπαράγγια μαζεύονται παραδοσιακά στην Μάνη από τις πρώτες λιακάδες του χειμώνα και κυρίως μέσα στις Αλκυονίδες ημέρες.

Μαγειρεύεται μόνο το επάνω δροσερό μέρος του φυτού κυρίως βραστό σε ζεματιστό νερό και όχι πάνω από 3-5 λεπτά βράσιμο .

Στην συνεχεία σουρώνεται από τα υγρά μπαίνει σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ,τηγανίτες πατάτες ,αλάτι , πιπέρι και αυγά , χτυπημένα καλά.

Κάποιοι προσθέτουν και τυρί φέτα κυρίως κατσικίσια  , επίσης κάποιοι προσθέτουν ένα κρασοπότηρο γάλα και μέσα κεκαλυμμένη μια κουτάλια της σούπας 30-50 γραμ.κορν φλαουρ. Σε αυτήν την περίπτωση όμως τα υλικά υπερκαλύπτουν τα σπαράγγια


Τηγανίζεται σε σιγανή φωτιά.
Καλή σας όρεξη.

Μια συνταγή από την σελίδα Παλιές Μανιάτικες Συνταγές (facebook)

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: