Σπαρτακιάδα 2019 φωτογραφίες

604{icon} {views}

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 31η Σπαρτακιάδα που ξεκίνησε το  Σαββάτου 5 Οκτωβρίου 2019, στις 7:30 από το Καλλιμάρμαρο Αθηνών και διανύοντας μια απόσταση 257 χιλιομέτρων και χρονικό όριο 12 ώρες να  τερματίζουν στην Σπάρτη μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα ,φέτος συμμετείχαν 300 αθλητές περίπου .

 

 

Η ποδηλατική Σπαρτακιάδα ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια όταν μια παρέα ποδηλατών έκανε αυτή την ιστορική διαδρομή πάνω σε δυο ρόδες. Από τότε και για 31η φορά φέτος, ο θεσμός συνεχίζεται πάντα την ίδια χρονική περίοδο , μια εβδομάδα μετά τον Ιστορικό  αγώνα δρόμου υπέρ αποστάσεων Σπάρταθλον 247 χιλιομέτρων , ξεκινώντας από την Ακρόπολη και καταλήγοντας στον Λεωνίδα στην Σπάρτη. 

 

 

Τη Σπαρτακιάδα  εσύ σαν θεατής μπορείς να τη δεις σαν μια απλή βόλτα, σαν μια εκδρομή ή σαν ένα ταξίδι. Για τον κάθε αγωνιζόμενο όμως είναι μια μικρή (ή και μεγάλη) υπέρβαση γιατί μόνο και μόνο να φτάσεις στο σημείο να πεις πως “ναι θέλω να τα βάλω με αυτά τα 257 χιλιόμετρα (και με τόσες έντονες υψομετρικές διαφορές) πάνω σε ένα ποδήλατο έχεις ήδη υπερβεί κάτι από σένα!

 

 

Στην αρχαιότητα η  ονομασία “Σπαρτακιάδα” δόθηκε στους αθλητικούς αγώνες από το όνομα του Σπάρτακου, δούλου από τη Θράκη που ηγήθηκε της μεγάλης επανάστασης των δούλων κατά των Ρωμαίων το 73-71 π.Χ. Το όνομα «Σπαρτακιάδα» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1921 σε αθλητικό φεστιβάλ που διοργάνωσε στην Πράγα η «Τσεχοσλοβακική Ένωση Εργατών» και είχε τη μορφή εργατικής ολυμπιάδας.

Εμπνευστής της ονομασίας θεωρείται o Jiří Chaloupecký. Ο Σπάρτακος συμβόλιζε τον αγώνα των προλετάριων εργατών και η κατάληξη «-άδα» δόθηκε ώστε να τονίζεται η αντιπαράθεση με την ολυμπιάδα των αστών και αργόσχολων αριστοκρατών.

πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ 
σύνταξη- φωτογραφίες Αλέξανδρος Μπουγάδης 

 

 

 

 

χώρος διαφήμισης 

Alexandros Bougadis Photographer

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
στο facebook  Sparta Voice 
twitter
Instagram 

 

You may also like

Κοινοποίηση: