Στέργιος Αράπογλου: ο υπερ-μαραθωνοδρόμος που έτρεξε από την Ορεστιάδα μέχρι το Ακρωτήρι Ταίναρο

658{icon} {views}

 

 

Ο Σπαρταθλητής και υπερ-μαραθωνοδρόμος Στέργιος Αράπογλου, με καταγωγή από την Ανατολική Θράκη, ξεκίνησε από Ορμένιο του Δήμου Ορεστιάδας και κατέληξε στην Μάνη Λακωνία στο Ακρωτήριο Ταίναρο . Ο χειρουργός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης διάσχισε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, διάνυσε  1.400 χιλιόμετρα,  διέσχισε 293 πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά και οικισμούς. Η προσπάθειά του αυτή, ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένη στον επίσης υπερ-μαραθωνοδρόμο κ. Παναγιώτη Σκουλή, ο οποίος σχεδίασε την διαδρομή το 1995, και δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και συγκίνηση υποδέχτηκαν τον αθλητή την Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2018 εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Την υπερ-προσπάθειά του αυτή που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, αφιέρωσε στον επίσης υπερ-μαραθωνοδρόμο κ. Παναγιώτη Σκουλή, ο οποίος και τον συνόδευσε στην καταληκτική του διαδρομή.

Τα μηνύματα που θέλησε να στείλει, αντήχησαν σε όλη την Ελλάδα αποδεικνύοντας πως έχοντας όραμα και συγκεκριμένους στόχους μπορείς να πετύχεις ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες.

Διανύοντας την Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη με στόχο να φτάσει στο Δήμο Ανατολικής Μάνης και πιο συγκεκριμένα στο Ακρωτήριο Ταίναρο που αποτελεί το νοτιότερο σημείο όχι μόνο της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, μετέφερε το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθε και του καθαρού αθλητισμού.

Γίνεται έτσι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που διανύει την Ελλάδα από τη βορειότερη κατοικημένη περιοχή της έως το νοτιότερο άκρο της, το Ακρωτήριο Ταίναρο.

Οι δεσμοί που δημιουργούνται με αυτή την πρωτοβουλία μεταξύ των δυο περιοχών θα επισφραγιστούν με την δενδροφύτευση μιας πτελέας στο σημείο του τερματισμού, η οποία και θα συμβολίζει αιώνια την αξία της προσωπικής υπέρβασης και της πίστης στην προσπάθεια.

 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση:

Ακολουθήστε μας στα social media

Αποκτήστε το ημερολόγιο 2021 με 13 φύλλα Λακωνικού τοπίου , πληροφορίες 6909031174