Σταύρος Αραχωβίτης: “Η δακοκτονία θα διενεργείται πλέον από εργαζόμενους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς εξαιρέσεις”

697{icon} {views}

 

Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας περιέχει και διατάξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας, και ασφαλώς τη Λακωνία.

Αφ’ ενός μεν με το Άρθρο 57 διασφαλίζεται η έγκαιρη έναρξη των εργασιών του Προγράμματος Δακοκτονίας τη φετινή χρονιά. Αφ’ ετέρου, με βουλευτική τροπολογία που κατέθεσαν οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λακωνίας , και η οποία ενσωματώθηκε σαν Άρθρο 64 στον νέο νόμο, λύνεται ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα των απασχολούμενων στα προγράμματα δακοκτονίας εργατοτεχνιτών που δεν ασφαλίζονταν για την παροχή υπηρεσιών δακοκτονίας.

Έτσι, με το εργόσηµο, που θα καταβάλλεται από τον εργοδότη, όλο το προσωπικό που απασχολείται στα προγράμματα δακοκτονίας θα είναι πλέον ασφαλισμένο στον ΕΦΚΑ.

Οι δύο αυτές διατάξεις επιλύουν χρόνια ζητήματα για την πιο αποτελεσματική εκτέλεση του έργου της δακοκτονίας, και κυρίως οι εργαζόμενοι στη δακοκτονία θα απολαμβάνουν πλέον, χωρίς εξαιρέσεις, όλα τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: