Στα μονοπάτια του Ταΰγετου και οι 3 Παναγίες

1260{icon} {views}

Επαφή με τη φύση σε ένα μαγευτικό τοπίο

Γραφικοί οικισμοί αγκαλιασμένοι από πλούσια βλάστηση, ένα βουκολικό τοπίο να σας συντροφεύει και η μαγευτική επαφή με τη φύση να διώχνει μακριά κάθε έγνοια της καθημερινότητας.

 

Ταϋγέτη

 

Ο επιβλητικός Ταΰγετος κρύβει αμέτρητα μυστικά και ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και σας προσκαλεί να τα ανακαλύψετε μέσα από τα μονοπάτια του.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Σπάρτη ένα μονοπάτι στην άγρια ομορφιά του Ταϋγετου όπου εκεί συναντάς τρεις Παναγιές  Λαγκαδιώτισσα , Ζαγούνα , Φανερομένη σε μια μαγευτική διαδρομή και το ταξίδι μόλις ξεκίνησε…. 

 

 

Πάνω από το χωριό Παρόρι λίγο έξω από την Σπάρτη βρίσκεται ένα μικρό εντυπωσιακό φαράγγι που διασχίζεις μέσα από το παλιό λιθόστρωτο μονοπάτι. Η διαδρομή είναι πολύ εύκολη και προσφέρει εκπληκτική θέα προς τη Λακωνία.

 

 

Παναγία Λαγκαδιώτισσα

 

Μετά από 15 λεπτά, το μονοπάτι συναντιέται με το σπηλαιομονάστηρο της Παναγιάς Λαγκαδιώτισσας και συνεχίζει την πορεία του προς τις εντυπωσιακές πλαγιές και τις άγριες χαράδρες του φαραγγιού (25 λεπτά).

 

Παναγία Λαγκαδιώτισσα

Από εδώ το μονοπάτι ελίσσεται πάνω στις πλαγιές του Αγίου Ελισσαίου, συναντά την Παναγία την Ζαγούνα, που φωλιάζει μέσα σε μια μεγάλη σπηλιά, και μετά από 50 λεπτά διαδρομή καταλήγει στη φημισμένη Μονή Φανερωμένης.

 

Παναγία Ζαγούνα

 

Προς Παναγία Ζαγούνα

 

 

Παναγία Φανερωμένης

Οι πηγές αρκετές να τρέχουν κρύο κρυστάλλινο νερό ακόμη και τις ποιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Η θέα είναι μοναδική καθώς απλώνεται η Σπάρτη στα πόδια σας , στην σκιά του Ταΰγετου και πίσω της ο Πάρνωνας  καθώς η κοιλάδα του Ευρώτα περνάει από δίπλα της. 

 

Σπάρτη

 

Χαρακτηριστικό της περιοχής αποτελεί η Οφρύς του Ταϋγέτου (Ophrys taygetica), ένα νέο είδος άγριας ορχιδέας που ανακοινώθηκε το 2010.

 

newsbeast.gr

Δείτε περισσότερους προορισμούς ΕΔΩ 
Βίντεο με προορισμούς και όχι μόνο ΕΔΩ

Επιμέλεια – Φωτογραφίες Alexandros Bougadis (Αλέξανδρος Μπουγάδης)
Δημοσιογράφος / Καλ. Φωτογράφος – Μέλος του Ομίλου UNESCO Τεχνών , Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

χώρος διαφήμισης 

ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο facebook
Sparta Voice 
Instagram 

 

You may also like

Κοινοποίηση: