Στην “εγκατάλειψη” οι δημοτικοί κήποι στην Σπάρτη

 

Ο Δημοτικός κήπος της Σπάρτης ή αλλιώς ο κήπος του Αρχαιολογικού Μουσείου δυστυχώς περιμένει ακόμα την περιβόητη αναβάθμιση μιας και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραχώρηση του κήπου για τα επόμενα 50 χρόνια, όμως η εισήγηση που έγινε τελικά στο Δ.Σ., ήταν να παραχωρηθεί για 20 χρόνια στο ΥΠΠΟΑ προκειμένου να αναβαθμιστεί.

 

 

Ο κήπος όπως γνωρίζουμε βρίσκεται στο κέντρο της Σπάρτης και σήμερα (4.7.2020) δεν βλέπουμε να υπάρχει πράσινο , ούτε λουλούδια και έναν χώρο που δεν θυμίζει είσοδο ή κήπο αρχαιολογικού μουσείου και περιμένει ακόμα την αναβάθμιση…

 

 

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και το πάρκο του ΟΤΕ απέναντι από τον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος αλλά και του Μουσείου.

Εδώ την ευθύνη την έχει ο Δήμος Σπάρτης και δυστυχώς , ούτε εδώ υπάρχει ένα αξιόλογο πάρκο , με το συντριβάνι του να μην λειτουργεί και να είναι σε άσχημη κατάσταση όσο αφορά την καθαριότητα του.

 

 

Απλά πράγματα χρειάζεται για να γίνει ξανά η πόλη της Σπάρτης μια όμορφη πόλη , λίγα λουλούδια και λίγο καθάρισμα …. αλλά δυστυχώς και αυτό είναι αρκετά δύσκολο για κάποιους. 

Τώρα θα μου πείτε ότι αναλάβαμε μια πόλη που ήταν σε άσχημη κατάσταση και προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε.
Κάντε όμως γιατί ο καιρός περνάει και εκτός από λόγια και προτάσεις κάτι άλλο δεν έχουμε δει. 

 

 

Εμείς απλώς επισημαίνουμε και μεταφέρουμε την αγανάκτηση των κατοίκων που μέσα από τα μηνύματα τους συνεχώς μας  λένε,  ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση στην Σπάρτη , πολλά τα προβλήματα και πρέπει να αλλάξουν  προς το καλύτερο , αρκεί να προσπαθήσουμε όλοι μας. 

Αλέξανδρος Μπουγάδης

 

 

Ακολουθήστε μας στα social media , facebook  , youtube ,twitter   , instagram

Φωτογράφηση και Βιντεοσκόπηση γάμων – βαπτίσεων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων


Δημιουργία και ψηφιακών άλμπουμ

Alexandros Bougadis Photographer

You may also like

Κοινοποίηση: