Στην Σπάρτη 250 πρόσκοποι για το πρόγραμμα “Ελπίδα 2017” .

1342{icon} {views}

5η Πανελλήνια Μεγάλη δράση Ανιχνευτών “Ελπίδα 2017” Πελοπόννησος.

Στο Δήμο  Σπάρτης βρίσκονται από την Παρασκευή 4-8-2017 250 πρόσκοποι.

Βρεθήκαμε  στο 2 ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης όπου και φιλοξενούνται μερικές από τις ομάδες.

Μιλήσαμε , με  την Υπεύθυνη κ.  Λένα Αποστόλου όπου και μας δήλωσε :
Είναι μια δράση πανελλήνια που αφορά παιδιά Λυκείου , ξεκίνησε η πρώτη το 2002 στο Ζαγόρι με το όνομα  “Ελπίδα” και γίνεται κάθε 4 χρόνια.
Φέτος είναι η 5 πανελλήνια δράση με επιλογή  την Πελοπόννησο , είναι ένα δεκαήμερο που περιλαμβάνει πολλές δράσεις για τα παιδιά όπου κάνουμε αρκετά όπως δραστηριότητες πολιτιστικού περιεχομένου , κοινωνικού περιεχομένου , προσφορά , όπως εδώ στο 2ο Δημοτικό που ζωγραφίζουν το σχολείο κ.α.

Στον Δήμο Σπάρτης έχουν έρθει 250 παιδιά και έχουν χωριστή σε ομάδες , 60 είναι στο χωριό Καστόρι και είναι και άλλα παιδιά στην Αναβρυτή και στο Ξηροκάμπι . Στην Σπάρτη είναι 120 παιδιά.
Σήμερα θα μαζευτούμε είτε στην Αναβρυτή ή στην Γόλα όπου θα κάνουμε την ανάβαση προς την κορυφή του Ταΰγετου.

Στην περιοχή της Σπάρτης κάναμε πολλές έρευνες και επισκεφτήκαμε το Μύστρα , το Φωτογραφικό Μουσείο , το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στην Σπάρτη , την Αρχαία Σπάρτη , τα Μενελάια , το εργοστάσιο Λακωνία και Λακωνική τροφίμων , στο Καστόρι σε τοπικές επιχειρήσεις .

Η φιλοξενία στην Σπάρτη είναι πάρα πολύ καλή ,έχουμε την στήριξη και την βοήθεια και από τον Δήμο Σπάρτης χορηγίες και οτιδήποτε θελήσουμε και στην Σπάρτη και στα χωριά , επίσης έχουμε και την βοήθεια – στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου έχουν κάνει την χορήγηση της δράσης κ.α.

Για το Sparta Voice Αλέξανδρος Μπουγάδης

You may also like

Κοινοποίηση: