Στην Χιονισμένη “Αράχωβα” Καρυές Λακωνίας

3091{icon} {views}

 

Οι Καρυές Λακωνίας που επί Τουρκοκρατίας ονομαζόταν Αράχωβα , οπου αρκετοί την αναφέρουν έτσι μέχρι σήμερα , βρίσκεται στον  Πάρνωνα, ένας κυρίαρχος ορεινός γίγαντας που καλύπτει με τον πυκνόφυτο μανδύα του δύο εκατομμύρια στρέμματα γης!

 

 

Οι Καρυές πήραν το όνομα τους από τις Καρυάτιδες που ήταν ο τόπος καταγωγής τους και έγιναν γνωστές από τα γνωστά αγάλματα που κοσμούν την Ακρόπολη των Αθηνών.

 

 

Στις Καρυές θα αντικρίσετε και τις 2 Μούσες της θεάς Εστίας και της θεάς Δήμητρας που κάποτε βρίσκονταν στην πλατεία της Ομόνοιας το 1934 και βρίσκονται  στην είσοδο και  «αποτελούν δωρεά του Δήμου Αθηναίων προς την Κοινότητα Καρυών σε «ανταπόδοση» της προσφοράς των αγαλμάτων των Καρυάτιδων στο Ναό του Ερεχθείου στην Ακρόπολη και μεταφέρθηκαν με πρωτοβουλία του συμπατριώτη Επαμεινώνδα Καστανά»

 

 

Θεωρείται ένα από τα χωριά με τη σημαντικότερη υποδομή στην περιοχή και αρκετές επιλογές στο φαγητό.

Είναι κτισμένο στη θέση της αρχαίας πολιτείας Καρυές όπου οι κάτοικοι τιμούσαν τη θεά Αρτεμη την Καρυάτιδα. Οι Καρυάτιδες ήταν παρθένες κόρες που χόρευαν λατρευτικούς χορούς αφιερωμένους στη θεά του κυνηγιού και διακρίνονταν για τη χάρη και την ευλυγισία τους.

 

 

Αξίζει να επισκεφθείτε «το μνημείο των Καρυάτιδων»,τα υπεραιωνόβια πλατάνια του Μενέλαου ,  αλλά και να κάνετε μια βόλτα στις γειτονιές ,  και στις γύρω εξοχές.

 

 

Δείτε περισσότερα βίντεο από την Λακωνία στο κανάλι μας στο You Tube ΕΔΩ
Δείτε περισσότερους προορισμούς ΕΔΩ

φωτογραφίες Αλέξανδρος Μπουγάδης

 


Γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

www.spartavoice.gr

You may also like

Κοινοποίηση: