Πολιτική

Στη Μαδρίτη για την 68η ετήσια σύνοδο της ΚΣ ΝΑΤΟ ο Δαβάκης

 

 

Σειρά παρεμβάσεων και συναντήσεων πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της φετινής, 68ης, ετήσιας συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (ΚΣ ΝΑΤΟ) στη Μαδρίτη, στην οποία συμμετείχε ως αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής αποστολής.

Ο Λάκωνας βουλευτής έλαβε μέρος στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας, της οποίας είναι μέλος, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν θέματα όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η στρατηγική της Συμμαχίας για την άμυνα και την αποτροπή, η καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, η κυβερνοασφάλεια, οι σχέσεις με την Κίνα κ.ά.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Δαβάκης έθεσε ερωτήματα στην παρευρισκόμενη υπουργό Άμυνας της Ισπανίας, Margarita Robles, σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της χώρας της που έχουν συμβεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γεγονός που την οδήγησε στην αύξηση του συναγερμού στο επίπεδο 3 της κλίμακας κυβερνοαπειλών. Επίσης, μετά την εξαιρετική εισήγηση του Αμερικανού βουλευτή Rick Larsen, σχετικά με τη κατάσταση στην Ουκρανία, ο κ. Δαβάκης του έθεσε ερωτήματα σχετικά με τα στρατηγικά συμπεράσματα που η Δύση πρέπει να εξάγει από όσα έχουν συμβεί από την ρωσική εισβολή του Φεβρουαρίου 2022 και μετά, καθώς και για το πώς επηρεάζονται οι στρατηγικοί υπολογισμοί της Κίνας, όσον αφορά το θέμα της Ταϊβάν, από την αντίδραση της Δύσης στις ρωσικές ενέργειες. Από τη συζήτηση που ακολούθησε ανέκυψε το συμπέρασμα ότι σε τέτοιες κρίσεις μεγάλη σημασία μεταξύ άλλων έχει η ταχύτητα της αντίδρασης των δυτικών κρατών και των διεθνών θεσμών, κάτι που – όπως υπογράμμισε ο Λάκωνας βουλευτής – είναι χρήσιμο να έχουν υπόψη τους οι Σύμμαχοί μας σε περίπτωση νέων κρίσεων.

 

************

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Βραβείο Ικανοποίησης Πελατών Greek Awards 2021
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer
Μέλος  Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε

Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

εκτύπωση σε κούπα σε 5 λεπτά  με την δική σας φωτογραφία !!!!

Προσφορά για φωτογραφίες πιστοποιητικών , δελτίων , ταυτότητας κλπ. για :
συλλόγους , ποδοσφαιρικών ομάδων , σχολείων 

*****

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: