Στον Διεθνής διαγωνισμός Φωτογραφίας The Art of Social Media 2024 Σπαρτιάτης φωτογράφος
Διεθνές βραβείο φωτογραφίας στην κατηγορία αφηγηματική έλαβε ο δικός μας Σπαρτιάτης καλλιτέχνης φωτογράφος μέλος Ομίλου Unesco T.Λ.Ε.Ε , μέλος Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου ΕΦΝΕ , Αλέξανδρος Μπουγάδης , στον διεθνή διαγωνισμό The Art of social media 2024.
Επίσης είχε λάβει 2 βραβεία στον διαγωνισμό του 2023 που είχε πάρει μέρος για πρώτη φόρα , διατηρεί το δικό του studio photography στην Σπάρτη.
Η The Art διοργανώνει φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά τον φωτογραφικό διαγωνισμό The Art of Social Media.
Έναν διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας με δέκα κατηγορίες όπου οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες τους και η καταξιωμένη κριτική επιτροπή θα τους αξιολογήσει , δείτε στο τέλος την κριτική επιτροπή.
Χρόνο με τον χρόνο η The Art of Social Media μεγαλώνει και εξελίσσεται. Η έκθεση και φέτος για τρίτη χρονιά, εκτός της παρουσίασης της έκθεσης στο Ηράκλειο, θα ταξιδέψει σε Αθήνα και Κύπρο! Επιπρόσθετα φέτος η έκθεση θα ταξιδέψει σε πόλη που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης στο Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, στο κέντρο του Ηρακλείου, από Δευτέρα 5 Αυγούστου έως και το Σάββατο 17 Αυγούστου.
Στην Αθήνα η έκθεση θα βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ), από την Παρασκευή 11 Οκτώβρη έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.
Στην Λεμεσό θα βρίσκεται από Παρασκευή 18 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο Link 68, στην Κύπρο.
Η Καταξιωμένη Κριτική Επιτροπή
Dr. Ulrike Gretzel
Senior Fellow, Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας
Η Dr. Ulrike Gretzel είναι Senior Fellow στο Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και Director of Research στο Netnografica. Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα στον τομέα της επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στην Urbana-Champaign. Η έρευνά της καλύπτει τον σχεδιασμό, την χρήση και τις επιπτώσεις των αναδυόμενων τεχνολογιών, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις κινητές εφαρμογές έως τις έξυπνες πόλεις, τα ρομπότ και το metaverse. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διεξαγωγή ακαδημαϊκής και πρακτικής έρευνας. Αναγνωρίζεται συχνά ως μια από τις πιο συχνά αναφερόμενες συγγραφείς στους τομείς του τουρισμού και της πειθούς και είναι εκλεγμένη συνέταιρος της Διεθνούς Ακαδημίας για τη Μελέτη του Τουρισμού.
Robert Körner Φωτογράφος
Ο Robert Körner γεννήθηκε στη Βιέννη το 1978 και πήρε την πρώτη του κάμερα σε ηλικία 12 ετών.
Η Kodak Retina 3c της γιαγιάς του τον μύησε στον κόσμο της φωτογραφίας με την εντυπωσιακή ευκρίνεια ενός φακού Schneider Kreuznach. Ο πατέρας του του δίδαξε τη βασική λειτουργία μιας φωτογραφικής μηχανής και τους βασικούς κανόνες της φωτογραφίας. Η αγορά μιας φωτογραφικής μηχανής SLR στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν ένα άλλο μεγάλο βήμα στην εξέλιξη της φωτογραφίας του. Παράλληλα ξεκίνησαν τα σχολικά μαθήματα εφαρμοσμένης φωτογραφίας και η ανάπτυξη ασπρόμαυρων εικόνων.
Αφού απέκτησε έναν σκοτεινό θάλαμο στο δικό του παιδικό δωμάτιο, το πάθος γινόταν όλο και πιο έντονο.
Τότε ξεκίνησε η εποχή της ψηφιακής φωτογραφίας – που άλλαξε τα πάντα, αφαίρεσε τη μαγεία πολλών πραγμάτων, αλλά έκανε τα όρια του δυνατού να εξαφανιστούν.
Μια γοητευτική σύζυγος που τον στήριζε πάντα – αλλά πολύ περισσότερο η γέννηση δύο παιδιών έκανε αναγκαστικό διάλειμμα στη φωτογραφία.
Τώρα, με παιδιά στην εφηβεία τους, έχει βρει τον δρόμο του πίσω στο παλιό του πάθος με τη φωτογραφία της φύσης και της άγριας ζωής, τη φωτογραφία προϊόντων και μερικές πειραματικές τεχνικές.
Τώρα – στο βαθμό που το επιτρέπει η δουλειά του ως επικεφαλής ενός αναλυτικού εργαστηρίου και το δεύτερο μεγάλο του πάθος “Iron Maiden” – αναζητά τη φύση κάθε ελεύθερο λεπτό για να βρει χώρο και ισορροπία.
Υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα πράγματα εκεί έξω – ανοίξτε τα μάτια και τις καρδιές σας – και τραβήξτε φωτογραφίες!
Tim Vasvi Φωτογράφος
Το ταξίδι μου ξεκίνησε το 2002, όταν απέκτησα την πρώτη μου ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και με κυρίευσε το μικρόβιο του κλείστρου. Τελικά αναβάθμισα σε DSLR ώστε να μπορέσω πραγματικά να προωθήσω τη φωτογραφία μου περισσότερο και μέσω της γνώμης της οικογένειας και των φίλων μου, σύντομα έγινε φανερό ότι οι εικόνες μου έλεγαν μια ιστορία και ότι είχα ταλέντο στο να απαθανατίζω την τέλεια στιγμή.
Το 2011 αποφάσισα να κάνω το πάθος μου δουλειά της ζωής μου. Πήρα το ρίσκο και ξεκίνησα την Tim Vasvi Photography. Μη θέλοντας να περιορίζομαι στους τέσσερις τοίχους και τα χάρτινα σκηνικά ενός στούντιο, ειδικεύομαι στις φωτογραφήσεις επιτόπου και απολαμβάνω τις προκλήσεις που μου θέτει το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Γιατί να περιορίζεστε σε έναν μικρό χώρο όταν μπορείτε να έχετε ολόκληρο τον κόσμο ως στούντιο!
Τα τοπία και οι λήψεις αυτοκινήτων παίζουν μεγάλο ρόλο στα φωτογραφικά μου ταξίδια, ειδικά επειδή μπορώ να συνδυάσω δύο από τα πάθη μου με τη φωτογράφιση αυτοκινήτων. Όταν πρόκειται για ανθρώπους, έχω την ικανότητα να προσαρμόζω το φωτογραφικό μου στυλ ανάλογα με το θέμα που φωτογραφίζω, αλλά και όταν πρόκειται για γάμους, σημαντικά γεγονότα ζωής ή πορτραίτα, οι εικόνες μου θα φέρουν πάντα το προσωπικό μου ύφος.
Ανδρέας Ιερίδης Φωτογράφος
Γεννημένος το 1975. Σπούδασα Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ, όπου έκανα και τα πρώτα μου μαθήματα σε σκοτεινό θάλαμο, το 1997.
Αγόρασα την πρώτη μου κινηματογραφική DSLR το 2001 και προσπάθησα σκληρά να κατανοήσω τη μηχανική του φωτός. Όλα αυτά τα χρόνια έβαζα στόχους στον εαυτό μου ώστε να μπορώ να εξελίσσομαι. Αγαπώ τα πορτραίτα, τη φωτογραφία μακράς έκθεσης και τη φωτογραφία δρόμου, ενώ πρόσφατα ανακάλυψα τη φωτογραφία boudoir.
Είμαι ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής λέσχης Orasis και συνιδρυτής και πρόεδρος της φωτογραφικής λέσχης f/0 και οι δύο βρίσκονται στη Λεμεσό. Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια φωτογραφίας, μεταξύ των οποίων του Dominique Agius και του Παναγιώτη Ασωνίτη. Αρκετές φωτογραφίες μου δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά περιοδικά και διεθνή βιβλία, καθώς και σε εξώφυλλα βιβλίων στην Κύπρο. Συμμετείχα σε διάφορες εκθέσεις φωτογραφίας π.χ. με τον Δ. Ηλιόπουλο (2010), με φίλους (2012) κ.λπ. Η πρώτη μου ατομική έκθεση ήταν η “Αλαλία”, ένας συνδυασμός των φωτογραφιών μου με την ποίηση της Μαρίας Ιζαμπέλ Αχιλλέως, το 2016. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, σκέφτηκα να ελέγξω τα όριά μου και ξεκίνησα το 365 days Photo Project, το οποίο περιελάμβανε μία φωτογραφία που τραβούσα και ανέβαζα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάθε μέρα. Είμαι περήφανος που ολοκλήρωσα το πρότζεκτ με επιτυχία.
Το 2020 κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού από τον κοροναϊό κατάφερα να οργανώσω και να συντονίσω με το f/0 photo club μια διαδικτυακή πρόκληση φωτογραφίας με την ονομασία “Stay safe. Get creative”. Παρακολούθησα επίσης τα workshops του Yan Mcline στην Κύπρο.
Το 2021 σε συνεργασία με το στούντιο Spectrum διοργανώσαμε δύο art workshops με τον Κωνσταντίνο Μούχταρη. Οργάνωσα επίσης κάποια workshops και σεμινάρια για το f/0 Photo Club.
Συμμετείχα επίσης σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς υπό την αιγίδα της FIAP και της PSA και μου απονεμήθηκε ο τίτλος Excellence FIAP Bronze από τον Δεκέμβριο του 2022 και QPSA από το 2021. Κέρδισα αρκετά διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένων χρυσών, ασημένιων και χάλκινων μεταλλίων.
Κατά τη διάρκεια του 2022 διοργάνωσα και επιμελήθηκα τον Ιούνιο μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Fotodinamismo Foturista – The Blurry Project in our Blurry world”. Δύο μήνες αργότερα συνδιοργανώσαμε την τρίτη έκθεση “The Art of social media” στη Λεμεσό.
Η φωτογραφία είναι ένας τρόπος ζωής για μένα, καθώς θέλω να αποτυπώνω σε εικόνες ό,τι ακούω, λέω ή κάνω, εκφράζομαι καλύτερα μέσω της φωτογραφίας.
Βασίλης Σαρίογλου Φωτογράφος
Είμαι ο Βασίλης Σαρίογλου και εργάζομαι ως επαγγελματίας φωτογράφος από το 1997.
Έχω σπουδάσει Φωτογραφία και έλαβα το Master of Fine Arts (MFA) από το Indiana State University των ΗΠΑ. Παρακολούθησα επίσης μαθήματα φωτογραφίας στο Columbia College του Σικάγο.
Έχω διδάξει Φωτογραφία στη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, στο ΤΕΙ Αθήνας, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο, στο ESP και στον ΑΚΤΟ στην Αθήνα.
Έχω συμμετάσχει σε διάφορες καλλιτεχνικές εκθέσεις και έχω εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε δύο Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών.
Από το 1997 άρχισα να εργάζομαι στην Αθήνα ως επαγγελματίας φωτογράφος. Έχω εργαστεί για τα περιοδικά MAX, METRO, OFFICE, INSIDE, EK, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, VILLAS, ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΠΙΤΙΑ, ΚΤΙΡΙΟ κ.λπ.
Εργάστηκα επίσης ως freelancer φωτογράφος για μεγάλες εταιρείες όπως:
BLUE LAGOON GROUP OF HOTELS, KYPRIOTIS GROUP OF HOTELS, AQUILA HOTELS, AQUIS HOTELS, ST. RAPHAEL RESORT LIMASSOL, LEPTOS ESTATES CYPRUS, KYNISKA GROUP OF HOTELS, VITA HOTELS, H HOTELS, PLATANISTAS HOTEL, DIVINE HOTELS, MERCEDES BENZ HELLAS, LAFARGE, INTERAMERICAN, BOLD OGILV & MATHER, ATTP, FORTUNE, ELEVEN ADV, COLIBRI, ADVENGERS, SPONGE CREATIVE, SATO, BO CONCEPT, LA MAISON COLONIALE, HSBC BANK, AEGEAN OILS, MEGAMARM, ATTIKH DIODOS, GDM ASSETS, MHTERA, KENTRIKH KLINIKH, KMC CONCEPT, VERUS ADVERTISING, FULL MOON ENTERTAINMENT, VALUE. COM, VACAR , PRICE WATER HOUSE COOPERS κ.λπ.
Κατά την περίοδο 2005-2017 ήμουν γενικός διευθυντής της εταιρείας παραγωγής Big Audiovisual, η οποία παρήγαγε τηλεοπτικά σποτ, ραδιοφωνικά σποτ, video streaming, web-casting, οπτικοακουστικές υπηρεσίες για εκδηλώσεις κ.λπ.
Την περίοδο 2018-2020 εξέδωσα το ψηφιακό περιοδικό Architectural Icons, με αρχιτεκτονικά θέματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Καθηγητής Μπούχαλης Δημήτριος
Καθηγητής Τουριστικού Marketing Bournemouth University
Ο καθηγητής Δημήτριος Μπουχάλης είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Τουρισμού και αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Τουρισμό και τη Φιλοξενία, στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Bournemouth στην Αγγλία. Είναι ειδικός σε θέματα Στρατηγικής Διοίκησης και Μάρκετινγκ με εξειδίκευση στις εφαρμογές των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους κλάδους του Τουρισμού, των Ταξιδιών, της Φιλοξενίας και της Αναψυχής. Είναι ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Tourism Review και ο αρχισυντάκτης της Encyclopedia of Tourism Management and Marketing.
Ο καθηγητής Μπουχάλης έχει συγγράψει και συν-επιμεληθεί περισσότερα από 25 βιβλία και 300 επιστημονικά άρθρα και έχει αναγνωριστεί ως Highly Cited Researcher απο την Clarivate™. Εμφανίζεται στη βάση δεδομένων του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ με το κορυφαίο 2% των επιστημόνων παγκοσμίως με περισσότερες από 57500 αναφορές και h-index 102 στο Google Scholar. Ο καθηγητής Μπουχάλης είναι παθιασμένος φωτογράφος έχοντας εργαστεί ως επαγγελματίας κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών φοιτητικών του χρόνων.
Κυριάκος Κόκκος Πρόεδρος Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας
Γεννήθηκε στις Σέρρες και είναι απόστρατος Αξιωματικός του Στρατού.
Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1990, συμμετέχοντας σε σεμινάρια από καταξιωμένους φωτογράφους και δασκάλους φωτογραφίας.
Είναι απόφοιτος του προγράμματος «Αντίληψη και Τέχνη – εφαρμογή στη φωτογραφία και κριτική φωτογραφίας» του ΕΚΠΑ καθώς και των προγραμμάτων κριτικής φωτογραφίας και portfolio.
Ασχολήθηκε με την ιστορία και τα καλλιτεχνικά ρεύματα που επηρέασαν τη φωτογραφία μέσα από το έργο των μεγάλων φωτογράφων.
Από το 2017, είναι βασικός κριτής της Wiki Media Greece (του Ελληνικού τμήματος της Wikipedia) για τις φωτογραφίες που επιλέγονται από την Ελλάδα.
Σήμερα είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ), του αρχαιοτέρου καλλιτεχνικού φωτογραφικού σωματείου στη χωρά μας, το οποίο δημιουργήθηκε το 1952 από κορυφαίους της εποχής όπως ο Σ. Μελεντζης, Ε. Βλαχου, Κ Μπαλαφας, Β. Παπαϊωάννου κλπ.
Από το 2017 είναι Διευθυντής του ATHENS FIAP EXHIBITION CENTER, ένα από τα 21 διεθνή εκθεσιακά κέντρα της FIAP.
Έχει συγγραφικό και εκπαιδευτικό έργο, διδάσκοντας φωτογραφία στην ΕΦΕ και διοργανώνοντας Workshops. Στα πλαίσια των καθηκόντων του, έχει επιμεληθεί την παρουσίαση του έργου των μεγαλύτερων σύγχρονων Ελλήνων φωτογράφων αλλά και μέσω του ATHENS FIAP EXHIBITION CENTER σημαντικούς διεθνείς φωτογράφους.
Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετείχε σαν κριτής, σε πολλούς πανελλήνιους Διαγωνισμούς φωτογραφίας και σε τέσσερες διεθνείς.
Έχει οργανώσει πολυάριθμους Πανελλήνιους διαγωνισμούς, σαν πρόεδρος της οργανωτικής τους επιτροπής (chairman) και οκτώ διεθνείς Διαγωνισμούς. Έχει αναλάβει την επιμέλεια πάνω από πολυάριθμων εκθέσεων στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία αλλά και σε άλλους εκθεσιακούς χώρους.
Νίκος Λεοντόπουλος Γενικός Έφορος Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας
Γεννήθηκα στην Αθήνα.
Σπούδασα Γραφικές Τέχνες στο ΤΕΙ Αθήνας και έχω κάνει Μεταπτυχιακές Σπουδές σε Computer Graphics και Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Έχω εργαστεί για πολλά χρόνια σε μεγάλες Διαφημιστικές Εταιρίες και ατελιέ Γραφικών Τεχνών και έχω βραβευτεί για τις εργασίες μου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήμουν καθηγητής εφαρμογών στο ΤΕΙ Αθήνας και εισηγητής σεμιναρίων σε ΙΕΚ και Διαφημιστικές Εταιρίες.
Ήμουν μέλος της Ομάδας Διαμόρφωσης Προγράμματος Σπουδών στην δημιουργία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Γραφικές Τέχνες-Πολυμέσα» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έχω συγγράψει το βιβλίο για την Προεκτύπωση (χρώμα και επεξεργασία εικόνας) για τον ίδιο κύκλο σπουδών. Επίσης ήμουν Καλλιτεχνικός Επιμελητής των Εκδόσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Από το 2003 διατηρώ γραφείο Διαφημιστικό – Εκδοτικό.
Ήμουν εκδότης του Πολιτιστικού Περιοδικού «Εποχές».
Ασχολούμαι με την φωτογραφία περισσότερο από 45 χρόνια και έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια. Έχω κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχω πάρει μέρος σε περισσότερες από 50 ομαδικές στην Ελλάδα και σε Διεθνείς Εικαστικές Διοργανώσεις. Έχω βραβευτεί σε Ελληνικούς και Διεθνείς Διαγωνισμούς Φωτογραφίας. Είμαι Γενικός Έφορος στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία.
Παύλος Μαυρίδης Φωτογράφος
Εργάζεται στον χώρο του επαγγελματικού φωτισμού από το 2004, αρχικά ως τεχνικός φωτισμού σε συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (Tiger Lillies, Depeche Mode, Scorpions), events, τηλεοπτικές παραγωγές και live venues (Gagarin 205 Live Music Space).
Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το σχεδιασμό φωτισμών σε συναυλίες (Λένα Πλάτωνος – Ηρώδειο 2008, Ομάδα Κρουστών Νίκου Τουλιάτου) και θεατρικές παραστάσεις (Πόλη Θέατρο, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Γαλλικό Ινστιτούτο) καθώς και ως προγραμματιστής συστημάτων DMX αρχιτεκτονικού φωτισμού (Golden Hall, Village Park).
Εργάζεται επίσης ως φωτογράφος κυρίως σε θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Είναι product specialist φωτιστικών σωμάτων και αναπτύσσει libraries για την εταιρία AtlaBase Ltd. (Capture Sweden, Pioneer DJ).
Σταύρος Χαμπάκης Visual storyteller
Να δημιουργεί υλικό για όνειρα, είναι ο απόλυτος στόχος των φωτογραφιών του.
Μετά από μία επιτυχημένη καριέρα στο marketing σε συμβουλευτικές εταιρείες, αποφάσισε να κάνει καριέρα πίσω από την κάμερα. Οι φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί σε 3 ατομικές εκθέσεις (Ελλάδα, Ιταλία και Βέλγιο) και η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα, συμπεριλαμβανόμενων των New York Times, Guardian και GEO. Έχει συνεργαστεί με έναν μεγάλο αριθμό διεθνών ξενοδοχειακών εταιριών και ενώσεων marketing, όπως Marriott Hotels & Resorts, Leading Hotels of the world, Design Hotels και Small Luxury Hotels, κα