Στο Κορυδαλλό η Ρούπα.

Στο Κορυδαλλό θα οδηγηθεί η Ρούπα.
Πολιτικοί και επιχειρηματίες φαίνεται να είχαν μπει στο στόχαστρο της Ρούπα.
a5d06b2bc3a3f81513779ce97fa60a1a
Αθήνα
Στον εισαγγελέα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οδηγήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής η Πόλα Ρούπα, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ηλιούπολη Αττικής. Ενεργοποιήθηκαν οι καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της, ενώ αργότερα θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.
Συγκεκριμένα, μετά τη σύλληψη και μεταγωγή της στην αρμόδια Εισαγγελία, ενεργοποιούνται πλέον οι αποφάσεις τόσο του 2013 που αφορά την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα από το Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα 25 έτη) και η δεύτερη του 2016 από το ΣΤ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών (εκτιτέα 10 έτη), σχετικά με έκρηξη τον Απρίλιο του 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε την Παρασκευή και η 25χρονη που συνελήφθη χθες κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Άγιο Δημήτριο. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το κατηγορητήριο σε βάρος της άλλαξε, με βάση στοιχεία και ευρήματα που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαϊμη στην Ηλιούπολη και ενώ αρχικά ήταν για υπόθαλψη, προστέθηκε πλέον και η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Στο μεταξύ, ο εξάχρονος γιος των Ρούπα-Μαζιώτη μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο Παίδων, με απόφαση της εισαγγελέως Ανηλίκων. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξεταστεί αίτημα των συγγενών και του δικηγόρου της Ρούπα, που ζητούν άμεσα να δoθεί η επιμέλεια είτε στην αδελφή της, είτε στη μητέρα της.

Η ίδια, όπως και ο Ν.Μαζιώτης, δήλωσαν ότι ξεκινούν απεργία πείνας, ώστε να δοθεί η επιμέλεια του γιου τους σε συγγενείς της πρώτης.

Σε δήλωσή της, την οποία διάβασε η αδερφή της έξω από τη ΓΑΔΑ, η Πόλα Ρούπα δηλώνει «εχθρός του συστήματος» και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «βάζουν το παιδί μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο διαμέρισμα της οδού Ζαϊμη 14 στην Ηλιούπολη βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών.

Πιθανότατα η Ρούπα και οι συνεργοί της ή σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις ή σκόπευαν να τους επικαλεστούν σε προκηρύξεις.

Newsroom ΔΟΛ , in.gr 

(Φωτογραφία:  Eurokinissi )

You may also like

Κοινοποίηση: