Λακωνία

Στο περιθώριο η Λακωνία από την εταιρεία “ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ Α.Ε”

743{icon} {views}

Επιστολή διαμαρτυρίας στάλθηκε στην εταιρεία “ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ Α.Ε” από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών εμπόρων της Λακωνίας για την μη αναγραφή του ονόματος της Σπάρτης στον νέο αυτοκινητόδρομο, την στιγμή που στην συγκεκριμένη οδό αναγράφονται όλες οι Πρωτεύουσες της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκτός την Σπάρτη και ποιος είναι ο λόγος που η Ιστορικότερη πόλη της Πελοποννήσου δεν αναγράφεται. 

 

 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 

Στον αυτοκινητόδρομο «ΑθήναΚόρινθοςΠάτρα», και στο ρεύμα προς Πάτρα, στο ύψος προ του ανισόπεδου κόμβου εισόδου στον αυτοκινητόδρομο «ΚόρινθοςΤρίποληΚαλαμάτα και κλάδος ΛεύκτροΣπάρτη» παρατηρούμε ότι στις πληροφοριακές πράσινες πινακίδες αναγράφονται οι τρεις από τις τέσσερις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων (Νομών) της Πελοποννήσου στις οποίες οδηγεί απ’ το σημείο εκείνο ο αυτοκινητόδρομος του «ΜΟΡΕΑ». 

Συγκεκριμένα, αναγράφονται η Τρίπολη, η Καλαμάτα και το Ναύπλιο, ενώ, αντίθετα, σε ουδεμία πινακίδα δεν αναγράφεται η Σπάρτη.
Μάλιστα, σε νέα πινακίδα που τοποθετήθηκε πολύ προσφάτως, αναγράφεται και το Άργος.

Επειδή η Σπάρτη, πέρα των τυπικών χαρακτηριστικών του νόμου, ως πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας που είναι, διαθέτει και άλλα υπέρτατα -αναγόμενα στο ένδοξο και παγκοσμίως γνωστό παρελθόν της- χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν αναγκαία την αναγραφή της στις πληροφοριακές πινακίδες εισόδου στην Πελοπόννησο, εντός του αυτοκινητοδρόμου ευθύνης σας, ενός οδικού δικτύου στρατηγικής σημασίας, που συνδέει τρεις Περιφέρειες και την πρωτεύουσα της χώρας με τη σημαντικότερη πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη, το λιμάνι της Πάτρας.

Επειδή η μη αναγραφή της Σπάρτης στο συγκεκριμένο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου σας συνιστά ελλιπή ενημέρωση και, είναι βέβαιο ότι σε πολλούς οδηγούς που έχουν ως προορισμό τη Σπάρτη και τη Λακωνία δημιουργεί σύγχυση.  

Παρακαλούμε, 

όπως προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε, με τον ίδιο τρόπο που αναγράφονται οι τρεις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου (συν το Άργος), να αναγραφεί και η Σπάρτη.

Επιπλέον, η αναγραφή της Σπάρτης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στον εν λόγω κόμβο και στις πληροφοριακές πινακίδες του αντιθέτου ρεύματος (από Πάτρα προς Αθήνα).

 

You may also like

Κοινοποίηση: