Λακωνία

Στ. Αραχωβίτης: «Άμεση η ανάγκη για διαχωρισμό των πολυμελών, μη λειτουργικών τμημάτων στο Δημοτικό Σχολείο Μονεμβασιάς»

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κ. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Διαχωριμός πολυμελών μη λειτουργικών τμημάτων στο Δημοτικό Σχολείο Μονεμβασιάς»

 

Ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης καταθέτει προς την κ. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μονεμβασιάς με θέμα: «Διαχωρισμός πολυμελών μη λειτουργικών τμημάτων», όπου επισημαίνεται η ανάγκη για άμεση τοποθέτηση 2 εκπαιδευτικών στο σχολείο ώστε να καλυφθούν τα βασικά κενά που υπάρχουν, που σε συνδυασμό με τα πολυμελή τμήματα των 25 ατόμων με 3 και 4 μαθητές που δικαιούνται παράλληλης στήριξης, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές και επικινδυνες για τη δημόσια υγεία συνθήκες στο συγκεκριμένο Δημοτικό Σχολείο. 

Επισυνάπτεται η Επιστολή.

Ο καταθέτων Βουλευτής Αραχωβίτης Σταύρος

Αξιότιμε κε Διευθυντά, 

Όπως ήδη γνωρίζετε, τα τελευταία 2 χρόνια λόγω της πανδημίας τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί δίνουν καθημερινά πραγματικό αγώνα προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις συνεχείς αλλαγές/ανατροπές του τρόπου εκπαίδευσης (webex – εναλλάξ με δια ζώσης εκπαίδευση) καθώς και τους περιορισμούς που θέτουν σε κίνδυνο την ευαίσθητη ψυχολογία ιδίως των παιδιών που έρχονται αντιμέτωπα για πρώτη φορά με κάτι τόσο πρωτόγνωρο σε μια πολύ κομβική ηλικία για την μετέπειτα ζωή τους. 

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί για το σχολείο μας η 2″ συνένωση της τρίτης τάξης (προσεχώς και της δευτέρας), από την έναρξη της σχολικής χρονιάς(μιλάμε δηλ. για ένα διάστημα μόλις 2,5 μηνών). Τα παιδιά μας δεν επιθυμούμε να είναι έρμαια στις οποιεσδήποτε αλλαγές/ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και να εναλλάσσονται από 25μελή τμήματα σε 12μελή και πάλι σε 25μελή.Στο σημείο αυτό, θέλουμε να τονίσουμε ότι τα εν λόγω τμήματα της Β’ & Γ’ τάξης περιλαμβάνουν έναν μεγάλο αριθμό μαθητών για τους οποίους έχει ζητηθεί καιρό τώρα να δημιουργηθεί τμήμα ένταξης αλλά, για κάποιο λόγο που δεν κατανοούμε δεν έχει γίνει ακόμα. Όπως καταλαβαίνετε τάξεις των 25 ατόμων με 3 και 4 μαθητές που δικαιούνται παράλληλης στήριξης αντίστοιχα σε κάθε περίπτωση, δεν δύναται να είναι λειτουργικές. Επιπλέον, οι δομές του σχολείου μας δεν επιτρέπουν την ταυτόχρονη παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού ατόμων (μαθητών και εκπαιδευτικών), για τον λόγο ότι οι αίθουσες είναι μικρές σε μέγεθος. Επιπροσθέτως, αν συνυπολογίσουμε και τους κινδύνους που απορρέουν λόγω πανδημίας από τον συνωστισμό, είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να χωριστούν τα τμήματα και να επανέλθουν στα φυσιολογικά τους μεγέθη. Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των γονέων για το θέμα αυτό και την πορεία της σχολικής χρονιάς και θα σας παρακαλούσαμε να δώσετε την δέουσα σημασία. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αιτούμαστε να γίνει τοποθέτηση 2 εκπαιδευτικών στο σχολείο μας ώστε να καλυφθούν τα βασικά κενά που υπάρχουν για την συγκεκριμένη  περίπτωση. 

Ο πρόεδρος Δ. Τούντας

 

 

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: