Πολιτική

Στ. Αραχωβίτης : Η εστίαση και το λιανεμπόριο διεκδικούν να μείνουν όρθια

Περιοδεία Στ. Αραχωβίτη στους Μολάους:  Η εστίαση και το λιανεμπόριο διεκδικούν να μείνουν όρθια

 

Περιοδεία με συντρόφισσες και συντρόφους στα καταστήματα των Μολάων πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Στ. Αραχωβίτης μαζί με μέλη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας και της Ο.Μ Μολάων, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους καταστηματάρχες, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές για τα νέα, αποσπασματικά μέτρα που προκαλούν σύγχυση και διχασμό και επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση στον τζίρο των επιχειρήσεων εστίασης και λιανεμπορίου. 

 

 

 

Ο βουλευτής και το κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Οργάνωσης Μελών Μονεμβασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ άκουσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με τον κορονοϊό και τα σκληρά μέτρα στην πόλη.

Οι επιχειρηματίες επιβαρύνονται περαιτέρω, εφ’ όσον είναι υποχρεωμένοι να υποκαταστήσουν τους ελέγχους που οφείλει να πραγματοποιεί το κράτος, τη στιγμή μάλιστα που κανένα αντίστοιχο μέτρο δεν προβλέπεται για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σήμερα, Τρίτη 16 Νοεμβρίου, οι επιχειρήσεις της εστίασης και του λιανεμπορίου μένουν κλειστές, διεκδικώντας το αυτονόητο: τη στήριξη για να μην κλείσουν οριστικά!

 

 

Οι επαγγελματίες εκφράζουν την αγωνία τους αλλά η Κυβέρνηση αδιαφορεί. Κατηγορεί την εστίαση για “αχαριστία” και μεταθέτει σε αυτήν τις δικές της ευθύνες για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Όλο το προηγούμενο διάστημα καταθέσαμε ολοκληρωμένες, ρεαλιστικές προτάσεις για τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας με “κούρεμα” της βασικής οφειλής, την ελάφρυνση φορολογικών υποχρεώσεων στην ενέργεια, την αύξηση του κατώτατου μισθού για τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης.

 

 

 

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στην εστίαση δεν είναι ούτε εχθροί της δημόσιας υγείας ούτε «αχάριστα» παιδιά και έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι είναι πρόθυμοι να συμβάλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας. Η Κυβέρνηση έχει ρίξει “λευκή πετσέτα”, έχει χάσει τον έλεγχο, τόσο στην πανδημία, όσο και στην οικονομία. Ανακοινώνει ότι δεν θα στηρίξει άλλο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τα μέτρα που επιβάλλει. 

Η δική τους κατάρρευση θα είναι πλήγμα για την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση και εντέλει τα δημόσια οικονομικά. Γι’ αυτό χρειάζονται τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας.

Είμαστε εδώ, συζητάμε με την Κοινωνία για μια Νέα Αρχή.

 Studio Photography Sparti Alexandros Bougadis

Εκτυπώσεις Φωτογραφιών και από Κινητά Τηλέφωνα

Φωτογράφηση – Βιντεογράφηση : Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων

 Φωτογραφίες Ταυτοτήτων – Αδειών Οδήγησης – Λοιπών Δελτίων 
Ειδικές τιμές σε μαθητές – φοιτητές – ανέργους και συλλόγους

Τηλ. 2731402655 – 6909031174

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

 

You may also like

Κοινοποίηση: