Πολιτική

Στ.Αραχωβίτης. “Η ΝΔ σαφώς και δεν θέλει εκλογές, εκλογολογία θέλει.”

479{icon} {views}

«Η ΝΔ σαφώς και δεν θέλει εκλογές, εκλογολογία θέλει, προσπαθεί να στρέψει αλλού τη συζήτηση» δήλωσε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FΜ», για τα σχόλια από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «τελευταίου ανασχηματισμού» , με αφορμή τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

«Η ΝΔ έχει προβλέψει εκλογές άπειρες φορές, δηλαδή αν ήταν μαντείο θα είχε χρεοκοπήσει» παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας πως «η ΝΔ βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο και είναι κατανοητό, όταν στελέχη της εμπλέκονται όχι μόνο σε ένα αλλά σε πολύ περισσότερα σκάνδαλα, να βλέπει σαν διέξοδο, σαν οδό διαφυγής, την εκλογολογία, όχι τις εκλογές».

Σχολιάζοντας ο ίδιος τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα σημείωσε πως «η λογική ήταν να συμπληρώσει τα κενά που δημιουργήθηκαν και να μην διαταράξει την πορεία προς τη δεύτερη αξιολόγηση και προς την έξοδο του Αυγούστου από το μνημόνιο και την επιτροπεία και το δεύτερο στοιχείο ήταν η είσοδος του κ. Κουβέλη, η οποία σηματοδοτεί ένα ευρύτερο άνοιγμα προς όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις».

«Έχει έλθει η ώρα», εξήγησε, «όπου θα πρέπει όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, όλες οι καθαρές δυνάμεις αυτού του τόπου, είτε λέγονταν αριστερές, είτε δεξιές, είτε οτιδήποτε, να βγάλουν τα βαρίδιά τους, να κάνουν την αυτοκάθαρσή τους και από εκεί και πέρα να προχωρήσουμε σε ένα επίπεδο συνεννόησης για το καλό της πατρίδας και σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η υπουργοποίηση του κ. Κουβέλη».

«Οι καθαρές δυνάμεις και προοδευτικές παράλληλα θα πρέπει να συνταχθούμε για την επόμενη μέρα» εκτίμησε ο κ. Αραχωβίτης και διευκρίνισε: «Το στοίχημα είναι το τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα, ποιο θα είναι το παραγωγικό μοντέλο αυτής της χώρας, που δεν θα αναπαράγει κρίση και δεύτερον δεν θα αναπαράγει διαφθορά. Νομίζω ότι εδώ που έχουμε φτάσει σαν χώρα -σε ένα σημείο μηδέν- είναι και καλό ταυτόχρονα, με την έννοια ότι μπορούν να μείνουν και τα βαρίδια πίσω και η κοινωνία με τις υγιείς της δυνάμεις να προχωρήσουν μπροστά. Είμαστε στο σημείο διαχωρισμού των δύο φάσεων».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως η αίτηση της εταιρείας προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να της επιτραπεί να δώσει στοιχεία προς τις αμερικανικές Αρχές, δείχνει ότι επιθυμεί «να θεωρηθεί συνεργάσιμη και να αποκαλύψει πράγματα».

«Σίγουρα είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο στον χώρο της υγείας -και όχι μόνο του φαρμάκου και της Novartis, αλλά γενικότερα στον χώρο της υγείας- το οποίο σε έναν μεγάλο βαθμό συνέβαλε στη χρεοκοπία της χώρας», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως «τα σκάνδαλα δεν έπεσαν από τον ουρανό, κάποιοι τα δημιούργησαν».

Πηγή ΑΜΠΕ *Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: