Λακωνία

Στ. Αραχωβίτης: Κατάθεση Αναφοράς για την οικονομική στήριξη των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Ευρώτα

Στήριξη, και μάλιστα όσο πιο άμεσα γίνεται, πρέπει να δοθεί στους παραγωγούς του Δήμου Ευρώτα που είδαν τις σοδειές του σε ελιές και εσπεριδοειδή να καταστρέφονται μετά τον παγετό που έπληξε την περασμένη άνοιξη και τη Λακωνία. Όπως επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί, παρατηρείται μείωση της παραγωγής στην ελιά καλαμών εώς και 80% αλλά και μείωση στην ποσότητα και την ποιότητα της ελαιοποιήσιμης ελιάς.

Το αγροτικό εισόδημα μειώνεται, επομένως πρέπει να συνταχθεί άμεσα ο φάκελος από τον ΕΛΓΑ, ώστε η περιοχή να ενταχθεί σε πρόγραμμα αποζημίωσης για την ακαρπία των ελαιοδέντρων αλλά και για τις καταστροφές στα εσπεριδοειδή, μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ).

Όλα τα παραπάνω, τα οποία και αποτυπώθηκαν σε σχετικό ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα στις 25.10.2021, κατέθεσε με Αναφορά στη Βουλή σήμερα, 10 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης, ζητώντας τη συνδρομή των υπηρεσιών για την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων. Κάθε άλλη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις, ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις των παραγωγών έχουν αυξηθεί δραματικά αυτούς τους μήνες, θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά και την οικονομία της περιοχής. 

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς: 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό:

Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Ψήφισμα Δ.Σ του Δήμου Ευρώτα σχετικά με τις ζημιές στη γεωργική παραγωγή- Ακαρπία ελαιόδεντρων – ΚΟΕ για παγετό 2021- Αποζημίωση ΕΛΓΑ για παγετό 2021»

Ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορά το ομόφωνο Ψήφισμα του Δ.Σ του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας με θέμα: «Ζημιές στην γεωργική παραγωγή- Ακαρπία ελαιόδεντρων – ΚΟΕ για παγετό 2021- Αποζημίωση ΕΛΓΑ για παγετό 2021», όπου επισημαίνεται η ανάγκη για άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων ελαιοπαραγωγών  και παραγωγών εσπεριδοειδών του Δήμου Ευρώτα που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τους φετινούς παγετούς στην περιοχή. 

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να με ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 10/11/2021

Ο καταθέτων Βουλευτής
Σταύρος Αραχωβίτης

 

 Studio Photography Sparti Alexandros Bougadis

Εκτυπώσεις Φωτογραφιών και από Κινητά Τηλέφωνα

Φωτογράφηση – Βιντεογράφηση : Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων

 Φωτογραφίες Ταυτοτήτων – Αδειών Οδήγησης – Λοιπών Δελτίων 
Ειδικές τιμές σε μαθητές – φοιτητές – ανέργους και συλλόγους

Τηλ. 2731402655 – 6909031174

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

 

You may also like

Κοινοποίηση: