Στ. Αραχωβίτης: Συγχαρητήρια σε μαθητές, γονείς και δασκάλους για την μεγάλη μάχη που έδωσαν με «κόντρα τον καιρό»!
Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν φέτος οι μαθητές, επιτυχόντες και μη, οι γονείς και οι καθηγητές για την προσπάθειά τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Μέσα σε μια χρονιά στην κορύφωση της πανδημίας, χωρίς καμία φυσική παρακολούθηση μαθημάτων και με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και του Ειδικού μαθήματος λίγο πριν τις εξετάσεις, χρειάζονταν ατσάλινα νεύρα και ξεχωριστές αντοχές για να ανταποκριθεί κανείς. Ο καιρός ήταν κόντρα σε όλα!
Παρόλα αυτά, πολλοί τα κατάφεραν να εισαχθούν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Οι γονείς τους δεν θα χρειαστεί να τρέχουν στην Αμερική για να τούς εγκαταστήσουν. Υπάρχουν όμως και πολλά άξια παιδιά που δεν εισάγονται, μολονότι έμειναν κενές χιλιάδες θέσεις στα ΑΕΙ!
Αυτό το παράδοξο, να υπάρχουν κενές θέσεις και υποψήφιοι φοιτητές εκτός, ενώ παιδιά που δεν έδωσαν καθόλου εξετάσεις εγκαθίστανται σε κολέγια, αδυνατεί να το κατανοήσει ο κοινός νους με όρους λογικής. Γίνεται όμως εύκολα κατανοητό με όρους καταγωγής και οικονομίας!
Η Σπάρτη έχει μια τοπική πρωτιά: Την υψηλότερη βάση εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει το Τμήμα Φυσιοθεραπείας ενώ, ταυτόχρονα, όλες οι θέσεις φοιτητών καλύπτονται, όπως και στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων που πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε ΑΕΙ, αποδεικνύοντας το υψηλό ενδιαφέρον των υποψηφίων. Αντίθετα, στο ΤΟΔΑ και τη Νοσηλευτική, που πρόσφατα άλλαξε έδρα, έχουμε κενές σχεδόν μία στις δυο θέσεις εισακτέων, γεγονότα που πρέπει να μας προβληματίσουν.
Μια νέα περίοδος ξεκινάει. Με υγεία, σύνεση, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό να βαδίσετε νέους δρόμους που να σάς οδηγήσουν στα όνειρά σας!
Το studio φωτογραφίας θα λειτουργεί από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021
Βιομετρικές φωτογραφίες Ταυτοτήτων – Αδειών Οδήγησης με τις νέες προδιαγραφές
Ευαγγελιστρίας 18 Σπάρτη
Studio Photography Alexandros Bougadis
Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice
youtube channel
Instagram
twitter