Λακωνία

Στ. Αραχωβίτης: “Το μέλλον του τόπου θα χτιστεί από τους νέους ανθρώπους: Όσο πιο συμμετοχικά,  τόσο πιο στέρεα”

Μια όμορφη και παραγωγική διαδικτυακή συζήτηση με νέες και νέους της Λακωνίας είχε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ. Αραχωβίτης το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας επικεντρωθήκαμε σε ζητήματα που αφορούν στη νεολαία και τις επιπτώσεις της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του #COVID-19. 

Καθώς “πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά”,  είναι απαραίτητο ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, για τη στήριξη της δημόσιας υγείας,  με τόνωση της οικονομίας και προάσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας. Χρειάζεται μια πρόταση που να εμπνέει, να έχει όραμα και να δίνει ξανά την ελπίδα, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους που ξεκινούν την παραγωγική ζωή τους. 

Συγκεκριμένα, μιλήσαμε για τις επιπτώσεις της πανδημίας στους νέους όσον αφορά στην απασχόληση, τα εργασιακά δικαιώματα και την ψυχική υγεία. Ο κορονοϊός έχει διαταράξει σχεδόν όλες τις πτυχές της ζωής, για όλες τις κοινωνικές ομάδες, και έχει δημιουργήσει οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

“Το σχέδιο για την ανάπτυξη και την επόμενη μέρα προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή της νεολαίας. Χρειάζεται να επενδύσουμε, να στηρίξουμε τους νέους και να δημιουργήσουμε περισσότερες και ποιοτικότερες ευκαιρίες. Πρέπει να εργαστούμε μαζί, σε μια συλλογική προσπάθεια, με στόχο και όραμα που να δίνει ελπίδα. Αυτός είναι ο λόγος που συζητάμε σήμερα μαζί: να μιλήσουμε για τους προβληματισμούς και τις αγωνίες σας και να ακούσουμε τις προτάσεις σας” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής. 

Στη συνέχεια, η συζήτηση “άνοιξε” και σε ευρύτερα ζητήματα παιδείας, οικονομίας, περιβάλλοντος και αγροτικής ανάπτυξης, με τη νεολαία του τόπου να διατυπώνει θέσεις, προτάσεις και προβληματισμούς.

Ο Στ. Αραχωβίτης ευχαρίστησε τις νέες και τους νέους για την εποικοδομητική διαδικτυακή συνάντηση και διαβεβαίωσε ότι τέτοιες παραγωγικές συζητήσεις θα γίνονται πιο τακτικά και μόνιμα.  

 

You may also like

Κοινοποίηση: