Αστυνομικά

Συλλήψεις για απάτη συναλλαγών πιστωτικής κάρτας μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου

 

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ατόμων για –κατά περίπτωση- απάτη κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου, παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια και πλαστογραφία.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, ο οποίος διαπίστωσε ότι, με χρήση της πιστωτικής του κάρτας, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές και αγορά εισιτηρίων μέσω διαδικτυακών ιστοσελίδων.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, καθώς και αλληλογραφία με τους αντίστοιχους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακρίβωση της εμπλοκής ημεδαπού και αλλοδαπού στην υπό έρευνα υπόθεση, καθώς προέκυψε ότι δύο από τις προαναφερθείσες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν με χρήση συνδέσεων διαδικτύου που ανήκουν στους προαναφερόμενους. 

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες της 13-01-2020, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες τους, όπου ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπό έρευνα υπόθεση. 

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο ημεδαπός, με τη χρήση πλαστών και παραποιημένων δελτίων ταυτότητας, δημιουργούσε ψεύτικους λογαριασμούς σε εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού και προέβαινε σε παράνομο στοιχηματισμό σε διαδικτυακές ιστοσελίδες.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 
  • ηλεκτρονική συσκευή tablet,
  • (2) κινητά τηλέφωνα και
  • πλήθος ψηφιακών αρχείων με πλαστογραφημένα αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας που ήταν αποθηκευμένα στα ανωτέρω ψηφιακά πειστήρια.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 


Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας
τηλέφωνο επικοινωνίας 6909031174

Καταχώρηση και μικρών αγγελιών

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr. 

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο Facebook ,   Sparta Voice.gr &  LAKONIA GREECE   γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

Μέλος του e-media

You may also like

Κοινοποίηση: