Επικαιρότητα.

Συλλαλητήριο Αθήνα. Πλημμύρισε η πρωτεύουσα από τον κόσμο.

1342{icon} {views}

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο Συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας στην Αθήνα.

 

 

 

Η πλατεία Συντάγματος καθώς και όλοι οι παράπλευροι δρόμοι ήταν γεμάτη από κόσμο  με  σημαίες γαλανόλευκες , βυζαντινές , μακεδονικές και από περιοχές της Ελλάδος όπως Κρήτη , Μάνη , Ήπειρος αλλά και λάβαρα. 

 

 

 

 

Ο Κεντρικός ομιλητής φτάνοντας στο Σύνταγμα οι Μανιάτες  Λάκωνες είπε  : έφτασαν μόλις τώρα και από την Ιερή Λακωνική Γη Μανιάτες που έδωσαν το αίμα τους στων Μακεδονικό Αγώνα με οπλαρχηγούς αλλά και του Λάκωνες . 

 

 

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές είχαν φτάσει 2.000 πούλμαν και ο κόσμος ανερχόταν στο 1.500.000.

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο  είπε «Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ»  και συνέχισε: «Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα, όπου μαύρα σύννεφα συσσωρεύονται, εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις νέες προκλήσεις». Συμπλήρωσε δε, ότι τα Σκόπια «με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας, για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου». Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας».

Ο Μητροπολίτης  κ. Δωρόθεος επανέλαβε ότι η Εκκλησία δεν θα δεχτεί να περιέχεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

 

« από 3 »

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες  Αλέξανδρος Μπουγάδης αποκλειστικά για το Sparta Voice.gr
Δεν επιτρέπεται καμία αναδημοσίευση των φωτογραφιών χωρίς την άδεια του Sparta Voice.gr 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: