Συμμετοχή της Π.Ε Λακωνίας εκ νέου στο πρόγραμμα για τους άπορους.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου / Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας

στον β΄ κύκλο του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής

Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους

(ΤΕΒΑ – FEAD),

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει Εθνικά Συστήματα μέσω των οποίων διανέμονται στους απόρους τρόφιμα ή/και Βασική Υλική Συνδρομή, καθώς επίσης και δραστηριότητες σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή δωρεών τροφίμων.

Το ΤΕΒΑ στηρίζει επίσης Συνοδευτικά Μέτρα για την ενδυνάμωση και υποστήριξη των ωφελούμενων(εξατομικευμένη προσέγγιση, συμβουλευτική, διαχείριση οικογενειακού προϋπολογισμού, δραστηριότητες για τα παιδιά).

Το ΤΕΒΑ στοχεύει στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ενισχύει την κοινωνική ένταξη και προάγει την κοινωνική συνοχή.

Στην Ελλάδα ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ είναι οι αποδέκτες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

 

 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος  θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους : 

  • Τρόφιμα (Αμυλούχα Προϊόντα, Γαλακτοκομικά προϊόντα , Είδη οπωροπωλείου, Είδη παντοπωλείου, Είδη κρεοπωλείου) μακράς διαρκείας και φρέσκα καθώς και ειδικά τρόφιμα για βρέφη).
  • Είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής (είδη οικιακού καθαρισμού, είδη προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία, παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός ).

Για την υποστήριξη των ωφελούμενων του προγράμματος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Συντονιστής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης  Λακωνίας εκπόνησε και υπέβαλλε προς έγκριση από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή Αίτηση Χρηματοδότησης  / Τεχνικό Δελτίο Πράξης  στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018 -2019, για την Κοινωνική Σύμπραξη της  Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ  προϋπολογισμού  962.614,40 ευρώ με αριθμό ωφελούμενων 6.647 άτομα.

Η συμμετοχή των πολιτών είναι ανοικτή καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος μέσω της      ένταξης τους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Στην Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Λακωνίας συμμετέχουν οι Δήμοι Σπάρτης, Ευρώτα, Μονεμβασίας, Ανατολικής Μάνης και Ελαφονήσου και οι ακόλουθοι κοινωνικοί φορείς: η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης, η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, Βοήθεια στο σπίτι Ι.Μ.Μ.Σ., το Ίδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχόντων «ο Άγιος Παντελεήμων» – Άσυλο Ανιάτων, το Ίδρυμα περιθάλψεως ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες «ο Άγιος Χαράλαμπος» στην Ελίκα Δ. Μονεμβασίας, το  Εκκλησιαστικό Ίδρυμα βρεφών και νηπίων «ο Άγιος Βασίλειος» Ι.Μ.Μ.Σ, τo Εκκλησιαστικό Ίδρυμα βρεφών και νηπίων «Παναγία η Χρυσαφίτισσα» Ι.Μ.Μ.Σ, το Γηροκομείο Σπάρτης, η Διάσταση Κοινωνική Επιχείρηση και ο Σύλλογος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: