Συνάντηση Δήμαρχου Σπάρτης με αντιπροσωπεία για το θέμα των προσφύγων

502{icon} {views}

Αντιπροσωπεία του συντονιστικού των ομάδων “Η Σπάρτη σε καλεί!” , “Δίκτυο Ελληνισμού Ομάδα Λακωνίας” , “Σπάρτη Ανοχύρωτη Πόλη” , συμμετείχαν σε συνάντηση με τον δήμαρχο της Σπάρτης κ.Πέτρο Δούκα και τους αντιδημάρχους κυρίους Δημήτριο Καπονικολό, Μιχάλη Βακαλόπουλο, Αθανάσιο Καρλαύτη, Χρήστο Κανακάκο και κυρία Γεωργία Ζαχαράκη,όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που επισύρει ο ερχομός και παραμονή προσφύγων στο ξενοδοχείο sparta in.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα από όλους και πνεύμα συνεργασίας , προς αντιμετώπιση από κοινού σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν.

Σαν συμπέρασμα είναι η ομόφωνη απόφαση να δημιουργηθεί μια επιτροπή εκπροσώπων πολιτών και ενός αντιδημάρχου που ορίστηκε ο κ. Καρλαύτης η οποία θα παρακολουθεί στενά το θέμα τον προσφύγων της πόλης και θα συνεδριάζει τακτικά για οποία τυχόν προβλήματα προκύψουν στο διάστημα που θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να συμβιώσουμε μαζί τους.

Αυτό που δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Σπάρτης κατηγορηματικά είναι ότι δεν θα δεχθεί με τίποτα οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά, ούτε καν πρόκληση που θα φέρει αναστάτωση στους πολίτες της Σπάρτης και των γύρω χωριών του δήμου, όσον αφορά τα ήθη και έθιμα της Ελληνικής κοινωνίας, το θρησκευτικό αίσθημα της Ελληνορθόδοξης πίστης αλλά και της προσβολής της προσωπικότητας και αξιοπρέπειας των πολιτών του δήμου μας.

Όλα τα παραπάνω τα ξεκαθάρισε και στους  πρόσφυγες στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος  μαζί τους , από την πρώτη μέρα που ήρθαν στην Σπάρτη , λέγοντας τους χαρακτηριστικά ότι εδώ είναι Σπάρτη η ιστορικότερη πόλη της Ελλάδος και θα σέβεστε.

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από το  www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook

You may also like

Κοινοποίηση: