Λακωνία

Συνάντηση Δ. Σπάρτης για την διεξαγωγή αγώνα «Sparta City Ultra»

 

Συνάντηση εργασίας είχε την Πέμπτη 10/2 ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, με τους Σπαρτιάτες Δρομείς, προκειμένου να διευθετήσουν όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την διεξαγωγή του αγώνα  «Sparta City Ultra»,, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 & την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022.

Η σειρά αγώνων δρόμου «Sparta City Ultra» περιλαμβάνει αγωνίσματα 6,12 και 24 ωρών και διοργανώνεται  για πρώτη φορά μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Σπάρτης από τους  «Σπαρτιάτες Δρομείς» με την υποστήριξη του Δήμου Σπάρτης και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης.

Και τα  3 αγωνίσματα διέπονται από τους διεθνείς κανονισμούς που ισχύουν σε αγώνες εντός κλειστού στίβου, και ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί της IAU (International AssociationUltrarunners). Μάλιστα, στα πλαίσια της προσπάθειας να καθιερωθεί το «Sparta City Ultra» ως Διεθνής Αγώνας και να προσελκύσει  Elite Αθλητές, οι διοργανωτές έχουν αιτηθεί τη χορήγηση Bronze Labelling από την  IAU.

Το «Sparta City Ultra»  δίνει την ευκαιρία σε συμπολίτες μας να συμμετέχουν ως εθελοντές στον αγώνα στηρίζοντας την διοργάνωση που συμβάλλει στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στο δήμο μας και να ζήσουν από κοντά το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε βρείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα που θα συμβάλει σημαντικά στην κοινή προσπάθεια για την εξωστρέφεια του Δήμου μας: https://spartanrunners.gr/sparta-city-ultra/

Το «Sparta City Ultra»  αποτελεί άλλωστε ένα  σημαντικό βήμα του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, ώστε να αναδειχθεί η  Σπάρτη ως Παγκόσμιο Κέντρου Υπαίθριου Αθλητισμού και Αγώνων Υπεραντοχής , σε συνέχεια του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας τον περασμένο Νοέμβριο.

Καλούμε όλους τους Σπαρτιάτες να προσέλθουν για να καμαρώσουν και να ενθαρρύνουν τους υπεραθλητές που θα συμμετέχουν!

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: