Λακωνία

Συνάντηση Στ. Αραχωβίτη με τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων 


Ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Μολάων και τη θέση των εργαζομένων στην Υγεία είχε τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ. Αραχωβίτης και κλιμάκιο της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μονεμβασίας με το προεδρείο του Συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν την κατάσταση από πλευράς επάρκειας υγειονομικού προσωπικού  και τις μετακινήσεις προς την νοσηλευτική μονάδα Σπάρτης για την κάλυψη των εφημεριών. Διαπιστώνεται ότι η έλλειψη σε μόνιμο υγειονομικό προσωπικό είναι τεράστια και η κάλυψη με επικουρικό προσωπικό δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για ένα δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. 

Ο Σύλλογος των εργαζομένων εξέφρασε έντονα την ανησυχία του για την διατήρηση της νοσηλευτικής μονάδας Μολάων ως νοσοκομείο, καθώς έρχονται ξανά στην επιφάνεια σενάρια για υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας. 

Ο βουλευτής από τη μεριά του τόνισε ότι: “Όπως το 2013 και το 2014 απετράπη το σενάριο υποβάθμισης του νοσοκομείου, έτσι και τώρα στεκόμαστε σθεναρά στην άποψη ότι, λόγω της γεωμορφολογίας και του τουρισμού της νοτιοανατολικής Λακωνίας, το νοσοκομείο Μολάων θα πρέπει να παραμείνει νοσοκομείο. Η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύεται ότι θα στελεχώσει το Νοσοκομείο Μολάων, αλλά και όλες τις δομές υγείας της Λακωνίας, με μόνιμο προσωπικό και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιας Υγείας. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται αύξηση του μισθού των υγειονομικών και παροχή κινήτρων, ώστε τα παιδιά που αποφοιτούν από τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας μας να μην ωθούνται στην μετανάστευση. Τον Φεβρουάριο του 2019 συμφωνήθηκε η καθολική ανέγερση νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη από το “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” το οποίο ευχαριστούμε. Έτσι και για το Νοσοκομείο Μολάων θα αναζητηθούν λύσεις αναβάθμισης.” 

Στη συνάντηση από πλευράς Συλλόγου, παραβρέθηκαν η πρόεδρος κα Δήμητρα Θεολογίδου, η κα Νταή-Ζαμπανια Χαραλαμπία, η κα Ελένη Παπαδάκη και η κα Φραντζέσκα Παπανικολάου.

 

 

 

Alexandros Bougadis
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο
Φωτογραφίες Ταυτοτήτων , Αδειών Οδήγησης  και λοιπών δημοσίων δελτίων
Εκτυπώσεις Φωτογραφιών
Εκτυπώσεις σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες
Φωτογράφιση – Βιντεοσκόπηση:  Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
USB Stick
Cart Postal
Κορνίζες
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος & Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174

2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: