Συνάντηση του Δημάρχου Ευρώτα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

sinantisi-ergasias-dimarxou-eurota-me-ton-an-ipoyrgo-agrotikis-anaptixisΠρογραμματισμένη συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκο Μπόλαρη. Ο Δήμαρχος Ευρώτα έθεσε στον Υπουργό τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και οξύνθηκαν μετά τον ανεμοστρόβιλο και τις πρόσφατες πλημμύρες.

 

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:
* Η ολοκλήρωση της μελέτης του κλειστού αρδευτικού συστήματος του ΤΟΕΒ Τρινάσου,(η ένταξη της μελέτης και του έργου ξεκίνησε το 2012 επί Υπουργίας του κ. Κ. Σκανδαλίδη)
* Τα προβλήματα της προώθησης και της διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, καθώς και του κόστους παραγωγής. Εκτενέστερα αναφέρθηκε στην επικείμενη λειτουργία εργοστασίου χυμού, το οποίο αποτελεί επένδυση για τον Δήμο Ευρώτα με αναπτυξιακό και εξωστρεφή προσανατολισμό και προωθεί τη διαφάνεια και τον υγιή ανταγωνισμό.
* Το θέμα των εργατών γης και του εργόσημου, ώστε να σταματήσει η ”μαύρη και αδήλωτη εργασία” και να υπάρξουν δίκαιοι κανόνες φορολογίας για όλους. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ευρώτα ανέφερε ότι η περιοχή μας δαπανά από ιδίους πόρους χρήματα για την καταπολέμηση της ελονοσίας, ενώ θα ήταν καλύτερο να θεσμοθετηθεί ισοδύναμος οικονομικός πόρος με ποσοστιαία αναλογία από το εργόσημο.
* Το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο και τις πλημμύρες ζητώντας μέτρα περαιτέρω στήριξης της αγροτικής παραγωγής και θέσπιση αντιγραφειοκρατικών κανόνων στο νέο ΕΣΠΑ, με στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη.
* Το εγχείρημα του Δήμου Ευρώτα, που αφορά τη διεκδίκηση της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2017. Μάλιστα ο κ. Γρυπιώτης προσκάλεσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να επισκεφθεί την περιοχή.
Ο Υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα της περιοχής, που σε πολλά σημεία είναι κοινά με τον κάμπο των Σερρών, από όπου κατάγεται. Ακόμη δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση της μελέτης του ΤΟΕΒ Τρινάσου μέχρι τέλους του 2016, ενώ μετά χαράς έδωσε τη στήριξη του στη διεκδίκηση του θεσμού της ”ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ – 2017” και υποσχέθηκε εν ευθέτω χρόνω να επισκεφθεί τον Δήμο Ευρώτα. Όσον αφορά τα θέματα της πολιτικής στρατηγικής για την αγροτική ανάπτυξη ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι το Υπουργείο προωθεί πολιτικές και δράσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

You may also like

Κοινοποίηση: